KAPITEN SITIJA JE VEST BROJ JEDAN U SVETU: Vensan Kompani postao trener-igrač!
Vensan Kompani, Foto: EPA/Neil Hall

INFORMACIJA O KOJOJ SVI PRIČAJU

KAPITEN SITIJA JE VEST BROJ JEDAN U SVETU: Vensan Kompani postao trener-igrač!

Kao što je nekada radio Đanluka Vijali u Čelsiju

Objavljeno: 13:00h

Kapiten Mančester Sitija više nije igrač tog kluba, kako su i najavile one suze posle meča sa Lesterom, poslednjeg na Etihadu, na kom je čak i bio strelac gola sa 25 metara titule vrednog.

Vensan Kompani je preuzeo veoma interesantnu, za njega potpuno novu ulogu.

U naredne tri sezone biće trener-igrač Anderlehta.

- Izabrao sam da budem zahvalan za sve što mi se desilo u prošlosti, ali ostajem ambiciozan i željan uspeha u budućnosti. U naredne tri godine biću trener-igrač u Anderlehtu, najboljem belgijskom klubu. Možda vas ovakva odluka iznenađuje, ali ovo je najstrastvenija i opet najracionalnija odluka koju sam doneo. Kao fudbaler sam sam rođen u Anderlehtu, a od svoje šeste godine sam deo istog. Kao klub koji u svojoj istoriji ima 34 titule, Anderlehtu niko nije ravan - napisao je Kompani.

Inače, on je gotovo dva sata ranije napisao pismo puno emotivnog naboja, kojim se oprostio od kluba sa kojim je ostvario velike uspehe, osvojivši gotovo sve, osim Lige šampiona.

- Završili smo neverovatnu sezonu. Moju 11. u klubu. I ne mogu da verujem da pišem ovo, moju poslednju. Nebrojeno puta sam zamišljao ovaj dan, pošto se kraj naslućivao već nekoliko godina. I dalje ipak ne osećam da se ovo stvarno dešava. Mančester Siti mi je dao sve. Pokušao sam da uzvratim koliko sam mogao. Koliko često neko dobije priliku da završi ovako važno poglavlje predstavljajući glub sa neverovatnom tradicijom, na ovako dobar način? Vreme je da idem.Ne osećam ništa drugo do zahvalnost, svima onima koji su me podržali na ovom specijalnom putovanju u ovom posebnom klubu. Sećam se prvog dana tako dobro kao i ovog poslednjeg. Nikada neću zaboraviti navijače koji su uz nas bili i kada je išlo i kada nije - istakao je Kompani.

Povodom ovog tužnog dana za klub iz tekstilnog centra Engleske, oglasio se i prvi čovek Sitija, Haldon Al Mubarak.

- Mnogi su doprineli preporodu Mančester Sitija, ali niko ne može da se meri sa Vensanom Kompanijem. On je oličenje onoga što ovaj klub jeste. Punu deceniju bio je duša, srce ovog tima. Njegove liderske sposobnosti, inteligencija i posvećenost pomogli su mu da sa uspehom igra kod četiri različita menadžera i da prevaziđe sve probleme sa povredama. Sa uspehom je odgovarao na sve zahteve iz kluba - rekao je Al Mubarak.

Kako će se legendarni kapiten Sitija snaći u ulozi koju su pre njega obavljale legende poput Đanluke Vijalija i Ruda Gulita u Čelsiju, Grema Sunesa u Rendžersima, Kenija Dalgliša u Liverpulu, ostaje nam da vidimo u naredne tri sezone. Jedno je sigurno - gledanost belgijske lige će posle ovoga značajno da skoči.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.