MILOJEVIĆ O DERBIJU U FINALU KUPA: Takav smo narod, po prirodi veseljaci - raduje me što se igra već u četvrtak!
Milojevića raduje što je finale kupa već u četvrtak, Foto: Beta / Dragan Gojić

pred napredak

MILOJEVIĆ O DERBIJU U FINALU KUPA: Takav smo narod, po prirodi veseljaci - raduje me što se igra već u četvrtak!

Kad je već finale premešteno u Beograd manje je bilo bitno na kom stadionu će se odigrati jer su oba terena u vrlo dobrom stanju - rekao je strateg Crvene zvezde

Objavljeno:

Crvena zvezda će tačku na prvenstvenu trku u kojoj je odbranila šampionsku krunu staviti utakmicom protiv Napretka zakazanom za nedelju 19. maj od 19 časova, a Vladan Milojević je uoči utakmice 37. kola Superlige pozvao zvezdaše da u što većem broju dođu na slavlje koje će početi u 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

- Došli smo do kraja takmičarske sezone i pozvao bih navijače da pozdrave igrače koji su zaslužili priznanje. Daćemo sve od sebe, uprkos činjenici da duel nema rezultatski imperativ. Očekujem da nas zvezdaši podrže u što većem broju i da duel protiv Napretka bude ukras lepog prvenstva - rekao je Vladan Milojević.

Strateg crveno-belih neće imati novih kadrovskih problema pa će mu na raspolaganju za susret sa Kruševljanima biti isti igrači kao i za susret odigran u sredu u Lučanima.

- Nisam razmišljao o sastavu koji će izaći na teren u nedelju. Imamo trening i sutra. U međuvremenu ćemo odlučiti ko će biti u protokolu. Boaći se oporavlja, ali treba biti obazriv, dugo je bio van terena, a povreda nije bila naivna.

Upravo posle remija protiv Mladosti šef stručnog štaba Crvene zvezde je istakao nezadovoljstvo pojedinim detaljima u igri.

- Kad matematički obezbedite titulu dođe do određenog zasićenja. Svakodnevno razgovaramo sa igračima, želimo da uvek pružaju maksimum ali smo svesni da posle uspeha ume da ponestane automotivacije. Takav smo narod, po prirodi veseljaci i svaki uspeh smo navikli da proslavimo. Upravo zato mi je drago da vrlo brzo igramo sa Partizanom u finalu Kupa Srbije. Biće to prilika da se podignemo, pokažemo da imamo dovoljno ambicija i snage.

Duel sa večitim rivalom biće prilika da Zvezda stigne do duple krune, a Milojević je prokomentarisao odluku da se borba za trofej iz Niša premesti u Beograd.

- Svejedno nam je da li igramo protiv Partizana ili Radničkog, ipak, derbi, naročito za trofej, ima posebnu draž. Kad je već finale premešteno u Beograd manje je bilo bitno na kom stadionu će se odigrati jer su oba terena u vrlo dobrom stanju - rekao je Milojević dodavši:

foto: Beta/Branislav Božić

- Infrastruktura je veoma bitna za kvalitet fudbala i smatram da Savez radi odličan posao po tom pitanju jer postoji jasan plan da se uredi oko deset terena. Veliki pomak bilo bi uteđenje bar jednog godišnje. Ne govorimo o nekom glamuru već samo o preduslovu da fudbal bude brži i da se digne kvalitet fudbala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.