ČELNICI SUPERLIGE  I FSS U SVLAČIONICI PRIČALI O NAMEŠTANJU: Fudbaler Rada ispričao šta se desilo pred meč u Šapcu!
Fudbaleri Rada su bili zbunjeni takvom situacijom, Foto: Starsport©

Neobična, ali ne i nepoznata situacija

ČELNICI SUPERLIGE I FSS U SVLAČIONICI PRIČALI O NAMEŠTANJU: Fudbaler Rada ispričao šta se desilo pred meč u Šapcu!

Prema rečima kapitena "građevinara" on je prepoznao Vladimir Bulatovića

Objavljeno:

Kapiten Rada, Branislav Jovanović, ispričao je šta se dogodilo pred jedan od odlučujućih mečeva u borbi za opstanak u Superligi između njegovog tima i Mačve u Šapcu.

Scena koja se dogodila u svlačionici "građevinara" deluje prilično neuobičajeno, ali samo za neupućene, iako je zbunila i same fudbalere. Delegacija čelnika Superlige i FSS-a je posetila igrače pred meč i pričala o navodno dogovorenom rezultatu.

- Prepoznao sam jedino Vladu Bulatovića, dok drugih imena ne mogu da se setim. Bilo nam je nezgodno. Ušli su u svlačionicu dva minuta pre početka utakmice čime su nam poremetili dogovor sa trenerom Korakom. Začudile su nas priče o nameštanju, to nema veze sa nama - ispričao je Mitrović za "Žurnal".

Branislav Jovanović je ispričao neobičnu scenu uoči početka meča u Šapcu
Branislav Jovanović je ispričao neobičnu scenu uoči početka meča u Šapcufoto: Starsport©

Međutim, ovakve situacije i posete zapravo nisu neuobičajene i bile su redovna pojava i u Srbiji dok je komesar za bezbednost bio Milivoj Mirkov. To je manje-više bila redovna praksa kad je postojala sumnja da su neke utakmice neregularne. Takva je uostalom i preporuka UEFA: preventivno zapretiti svima ako postoje sumnje da nije sve baš čisto. Evropska kuća fudbala je u te svrhe spremila i tekst koji se igračima iščita.

Sad je pitanje da li su ova dešavana povratak takvoj praksi ili je iz UEFA stigao signal da se obrati pažnja na dešavanja na meču između Rada i Mačve.

Potvrde da je zaista direktor Superlige, Bulatović, posetio svlačionicu i Mačve i sudija, za sada nema.

Vladimir Bulatović prvi čovek Superlige Srbije
Vladimir Bulatović prvi čovek Superlige Srbijefoto: Saša Pavlić Koky

Inače, susret je završen bez golova, a Radu je bila potrebna pobeda kako bi obezbedio opstanak pred poslednje kolo plej-auta.

Priče o štelovanju rezultata i nameštaljkama u Superligi se provlače svake godine, javnost bruji o sumnjivim mečevima, ali na kraju uvek bude nikom ništa i sve prođe bez ikakvih kazni.

Tako sada i kroz javnost provejavaju priče o "dogovorenim" rezultatima u poslednjim kolima Superlige, pogotovo u susretima timova koji se bore za opstanak, a posle prethodnog vikenda su u centru pažnje bili dueli Dinamo Vranje - Spartak i Zemun - Radnik koji su završeni pobedama domaćina koji su na poluvremenima zaostajali.

Podsećamo da su u utorak na sednici Skupštine FSS-a usvojene izmene i dopune pravilnika o disciplinskom kažnjavanju baš u slučajevima nameštanja rezultata i dodatno su pooštrene sankcije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.