FINALE KUPA SE SELI ZA BEOGRAD: Složili se Partizan i Zvezda! Oba kluba već danas šalju dopise FSS-u!
Finale Kupa Srbije će se najverovatnije igrati u Beogradu, Foto: Dado Đilas

Gotovo sigurno će doći do promene

FINALE KUPA SE SELI ZA BEOGRAD: Složili se Partizan i Zvezda! Oba kluba već danas šalju dopise FSS-u!

Sve ukazuje na to da će doći do premeštanja finala sa Čaira

Objavljeno:

Novim Večitim derbijem, samo ovog puta u finalu Kupa, biće spuštena zavesa na ovu sezonu u srpskom fudbalu. Partizan i Crvena zvezda boriće se za trofej sledećeg četvrtka.

A kako stvari stoje domaćin utakmice će biti promenjen.

Za sada je bilo određeno da niški "Čair" bude domaćin meča za pehar namenjenog najboljem timu u najmasovnijem takmičenju, međutim, usled toga da će snage odmeriti dva večita rivala, gotovo sigurno će meč biti prebačen za Beograd.

Finale Kupa bi moglo da se igra u Humskoj kao pre dve godine
Finale Kupa bi moglo da se igra u Humskoj kao pre dve godinefoto: Filip Plavčić

Kako javlja "Mozzartsport", i Partizan i Zvezda će koliko već u četvrtak tokom dana poslati dopis u Fudbalski savez Srbije da se finale prebaci za Beograd i navesti razloge za takvo mišljenje.

Prvi jeste svakako bezbedonosni rizik održavanja meča "večitih" u Nišu s obzirom da znamo koliko tenzija i rizika donosi okršaj rivala sa Topčiderskog brda.

Pogotovo u sadašnjoj situaciji kada su i sami navijači Partizana izdeljeni u tri posvađane frakcije i da se neretko sukobljavaju međusobno, pa će biti izuzetno teško na Čairu obezbediti uslove da ne dođe do incidenata ili fizičkog okršaja između čak 4 navijačke grupe.

I stadion Crvene zvezde bi mogao da bude domaćin finala Kupa
I stadion Crvene zvezde bi mogao da bude domaćin finala Kupafoto: EPA/Koča Sulejmanović

Takođe, tu je i rizik od mogućih međusobnih sukoba i na autoputu Beograd - Niš, koji bi takođe morao da bude obezbeđen i opet ne bi postojala garancija da bi sukobi i incidenti bili izbegnuti.

A kao drugi razlog za promenu domaćinstva koji navode iz oba tabora jeste i kvalitet travnate podloge, jer smatraju da je i na Marakani i u Humskoj kvalitetniji teren i omogućava bolje uslove za igru.

Na Terazijama će se vrlo verovatno pozitivno izjasniti o ovakvom predlogu oba kluba, a potom će sigurno biti održan žreb da bi se utvrdilo koji će stadion biti domaćin finala.

Poslednji put takva situacija je bila 2017. godine kada je Partizan iskoristio to što je na žrebu dobio domaćinstvo i golom Nikole Milenkovića osvojio trofej.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.