TAMO NEMA PROFESIONALNIH DIZAČA RUKU: Vuletić kaže da je bitka protiv priznanja Zvezdine titule od opšteg interesa!
Vladimir Vuletić, Foto: Beta/Branislav Božić

BESNI SU MNOGO

TAMO NEMA PROFESIONALNIH DIZAČA RUKU: Vuletić kaže da je bitka protiv priznanja Zvezdine titule od opšteg interesa!

Partizan će pokrenuti spor pred Ustavnim sudom na kome će se boriti sa pravnim argumentima

Objavljeno: 16.05.2019. 08:48h
  • 15

Odluka Skupštine Fudbalskog saveza Srbije da zvanično dodeli Crvenoj zvezdi šampionsku titulu iz 1946. godine, što je ukupno 30. titula za crveno-bele, podigla je mnogo bure.

Sa crno-bele strane Topčiderskog brda stižu najave borbe koja će da bude nastavljena već sledeće nedelje. Partizan će pokrenuti spor pred Upravnim sudom na kome će se boriti sa pravnim argumentima, a ne sa profesionalnim dizačima ruku koji su unapred dobili naređenja kako da glasaju na Skupštini.

Pravni tim FK Partizan će naredne nedelje pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije. Kako je odluka Skupštine FSS pojedinačni pravni i upravni akt, na osnovu Zakona o upravnim sporovima, FK Partizan će sačiniti tuzbu čiji osnov leži u odredbama ZUS-a budući da držimo da u upravnom aktu nije uopšte ili nije pravilno primenjen zakon, drugi propis ili opšti akt, da u postupku donošenja akta nije postupljeno po pravilima postupka i posebno da držimo kako je činjenično stanje nepotpuno, netačno ili nepravilno utvrđeno - rekao je Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih za "Telegraf".

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletić foto: Starsport©

Imajući u vidu da pravosuđe u Srbiji nije sjajno, pitanje je veruju li crno-beli pravosudnim organima.

- Mislim da će ova tužba biti razmatrana na forumu u kojem nisu unapred donete odluke profesionalnih dizača ruku i da ćemo biti u prilici da skrupulozno, argumentovano i uz puno poverenje u ovu sudsku instancu povedemo jednu pravnu bitku od opšteg interesa budući da ovakav revizionizam istorije i falsifikovanje činjenica i okolnosti važnih za adekvatno odlučivanje nije viđen u sportskom svetu regiona - dodao je drugi čovek crno-belih.

Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić
Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić foto: Nebojša Mandić

Pitanje je i da li će Crvena zvezda tražiti i vraćanje titule iz 1986. godine.

Eventualni pravni kontra zahtevi FK Crvena zvezda su, za sada, samo u domenu špekulacija i, po mom misljenju, opšteg pitanja prekluzije. Ako se takav zahtev pojavi, sa zadovoljstvom ću se njime tada pozabaviti - zaključio je Vladimir Vuletić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media