VILA IDE NA VEMBLI: Drama u polufinalu plej-ofa Čempionšipa, penali odlučili ko će se boriti za Premijer ligu!
Fudbaleri Aston Vile, Foto: AP/Nick Potts

LUDNICA

VILA IDE NA VEMBLI: Drama u polufinalu plej-ofa Čempionšipa, penali odlučili ko će se boriti za Premijer ligu!

Finale baraža za ulazak u Premijer ligu na programu je 27. maja na Vembliju

Objavljeno: 17:29h

Fudbaleri Aston Vile plasirali su se u finale baraža za ulazak u Premijer ligu.

Oni su posle velike drame, koja je rešena posle penal serije, u revanšu savladali Vest Bromvič Albion sa 4:3. VBA je posle regularnih 90 minuta imao prednost od 1:0, ali pošto je Aston Vila u prvom meču slavila sa 2:1 morali su da se igraju produžeci i penali pošto u Engleskoj ne važi pravilo gola u gostima.

Gol za VBA postigao je Krejg Doson u 29. minutu, ali je zatim usledio potop njegovog tima. Za 14 minuta drugog poluvremena Brunt je dobio dva žuta kartona i tako napravio probleme svom timu. Iako je imala prednost igrača više, Aston Vila nije uspela da izjednači.

Rezultat je bio nepromenjen i posle dve penal serije pošto je Stir odbranio udarce Holgejta i Hegazija. Prvu šansu da reši meč Aston Vila je imala u četvrtoj seriji, ali je Adomah šutirao iznad gola. Izjednačio je Morison na 3:3, a konačan rezultat 4:3 postavio je Abraham.

Finale baraža za ulazak u Premijer ligu na programu je 27. maja na Vembliju kada će se Aston Vila suočiti sa boljim iz duela Lids - Derbi. Prednost ima Lids koji u prethodnom duelu slavio sa 1:0.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.