DEKI SE SETIO KAKO JE MIHA HTEO DA SAHRANI PERUCIJA: U sekundi je promenio 10 boja u licu, jurio ga je po centru!
Siniša MIhajlović i Dejan Stanković, Foto: Profimedia

CRNo MU SE PISALO

DEKI SE SETIO KAKO JE MIHA HTEO DA SAHRANI PERUCIJA: U sekundi je promenio 10 boja u licu, jurio ga je po centru!

Bilo je tu i lepih i ružnih trenutaka, a bivši kapiten reprezentacije Srbije ispričao je jednu anegdotu iz perioda kada je nosio plavi dres

Objavljeno:

Dugo su Dejan Stanković i Siniša Mihajlović bili saigrači u Laciju.

Bilo je tu i lepih i ružnih trenutaka, a bivši kapiten reprezentacije Srbije ispričao je jednu anegdotu iz perioda kada je nosio plavi dres u kome su učestvovali Mihajlović i slavni golman Anđelo Peruci koji je zbog šale zamalo završio mrtav pošto ga je besni Srbin jurio po trening centru Lacija.

- Miha se užasno plaši zmija. Anđelo je tokom dolaska na trening pregazio jednu autom, uzeo glavu, zalepio i stavio Mihi u neseser. I mi smo se kupali, završili sve. Miha polako otvara neseser i kad je video "šta je ovo... aaaaaa... aaaaaa... aaaaaa...". Žut, zelen, beo... Promenio je deset boja u jednoj sekundi. Stvarno mu je pozlilo. To može Miha jednom da ispriča, odlična je anegdota. Jurio je Anđela po Formelu i nije hteo da se vrati u svlačionicu dok mu se nisam zakleo da sam uzeo zmiju, stavio u kesu i bacio van svlačionice. Miha hteo da ga sahrani - rekao je Dejan Stanković za portal "Mondo".

Nekadašnji fudbaler rimskog kluba imao je još jednu avanturu sa slavnim golmanom.

- Anđelo Peruci je lud što se tiče lova. I onda Pankaro, Koradi, Fiore, Đanikeda, Favali, ja... znači, ujutru rano, baš rano... pošto Anđelo živi 80 kilometara van Rima i nekih 50 kilometara od Formela gde smo trenirali. Otišli smo u lov i ništa nismo ulovili. Jer nemamo pojma, ne poštujemo pravila lova. Koliko god je Anđelo nateravao divlje svinje da mi tu opalimo nešto, nismo imali sreće. Al' je zato klopa koju je spremio kod njega kući bila nezaboravna. Samo ga vidiš dođe na trening, sav iscepan i izgreban u licu, kaže " protrčala mi jedna divlja svinja, ja za njom u žbun" - ispričao je Stanković.

Inter je 2010. godine pod vođstvom Žozea Murinja osvojio Ligu šampiona savladavši Bajern iz Minhena sa 2:0.

Interesantno je da je portugalski trener znao tačan rezultat 14 dane pre meča.

- Osmi maj. Materaci, Kivu i ja na večeri. To je bilo dve nedelje pre finala Lige šampiona, Inter - Bajern. Žoze je bio u Berlinu sa saradnicima da gleda Bavarce u finalu Kupa Nemačke protiv Verdera. Materaci mu šalje poruku "Mister, kakvi su?". Stiže odgovor "Sve pod kontrolom, dobijamo 2:0". Znači, ima SMS, ima i datum, tri jaka svedoka. Bili smo sa ženama, mogu i one da potvrde. Znao je 14 dana ranije tačan rezultat u Madridu - prisetio se Dejan Stanković.

Veliku čast je srpski fudbaler dobio od nekadašnjeg saigrača Huana Sebastijana Verona koji je nazvao sina po Stankoviću.

- Nije Dejan, već Deian. Izbacio je "J" i stavio "I", da ga Argentinci ne bi izgovarali "Dehan". Velika čast za mene. Kad je dao sinu ime Deian, ja sam rekao "Sebo, je l' me zezaš?". On kaže "Ne, ozbiljan sam". Eto, veže nas još nešto. Čak smo Seba i ja imali jedan period gde je bilo izvesne netrpeljivosti. Naravno, sve rešeno za tili čas i on posle toga dođe i kaže da je sina nazvao po meni. Deian je generacija sa mojim Stefanom, vidim da je izrastao i da igra fudbal - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.