USVOJENE ŽESTOKE KAZNE ZA NAMEŠTANJE U SRPSKOM FUDBALU: UEFA pošalje informaciju, FSS odmah kažnjava bez milosti!
Rigorozne kazne od sada čekaju klubove i pojedince koji budu bili umešani u nameštanje mečeva, Foto: Starsport©

najzad

USVOJENE ŽESTOKE KAZNE ZA NAMEŠTANJE U SRPSKOM FUDBALU: UEFA pošalje informaciju, FSS odmah kažnjava bez milosti!

To je ono na šta se čekalo u srpskom fudbalu dugo godina

Objavljeno:

I dok se većina srpske javnosti bavila odlukom Skupštine FSS-a da se Crvenoj zvezdi prizna titula iz 1946. godine, na sednici ovog tela donete su neke daleko važnije odluke za srpski fudbal.

Malo malo pa se po srpskim medijima provlače sumnje u regularnost pojedinih mečeva ili stižu upozorenja iz UEFA zbog sumnji u nameštanje, ali tome se sada staje na put.

Najvažnija odluka na sednici Skupštine FSS-a jesu izneme i dopune disciplinskog pravilnika o kažnjavanju klubova i aktera za nameštanje mečeva.

Skuština FSS je uvela izmene i dopune disciplinskog pravilnika za nameštanje
Skuština FSS je uvela izmene i dopune disciplinskog pravilnika za nameštanjefoto: Starsport©

Po novom pravilniku će, bar se tako čini, FSS čekati signale iz Niona, ali sada bar imamo pravni okvir po kome klubovi mogu da se kažnjavaju čim na Terazije iz UEFA stigne pisana informacija o neregularnostima i to na osnovu dve informacije.

Prva - klub za koji nadležni organi UEFA dostave FSS pisanu informaciju o tome da su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili ili povredili integritet utakmica ili takmičenja, kazniti iznosom od milion do 10 miliona za dobijanje prve informacije od UEFA.

Ukoliko stigne druga informacija vezana za nameštanje, klub će biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova. Krajnja mera je diskvalifikacija u najmanje jedan rang.

Što se tiče fudbalskih radnika, prva informacija znači da se kažnjavaju sa godinu dana zabrane vršenja fudbalskih aktivnosti. Od godinu do dve biće sankcionisani ako stigne svaka naredna informacija iz UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.