I PORED OČAJNE SEZONE, PARTIZAN IMA VELIKE ŠANSE ZA LIGU EVROPE: Ovo je njegov potencijalni put kroz kvalifikacije!
Humska tokom jedne od utakmica Lige Evrope, Foto: Filip Plavčić

TO BI MOGLO DA PREOKRENE SITUACIJU U KLUBU

I PORED OČAJNE SEZONE, PARTIZAN IMA VELIKE ŠANSE ZA LIGU EVROPE: Ovo je njegov potencijalni put kroz kvalifikacije!

Interesantno, da bi im put bio još lakši, rezultati njihovog bratskog kluba moraće da izostanu

Objavljeno:

Partizan igra veoma lošu sezonu, jednu od najgorih u istoriji, kako mnogi tvrde, ali sve to bi moglo vrlo brzo da bude zaboravljeno.

Put crno-belih do Lige Evrope mogao bi da bude daleko lakši nego nekih prethodnih sezona. Naime, ekipa iz Humske je u prethodnih pet sezona, koliko se računa, ostvarila učinak od 18 bodova, što bi im trenutno bilo dovoljno da budu nosioci u sva četiri potencijalna kvalifikaciona kola.

Humska tokom jedne utakmice Lige Evrope
Humska tokom jedne utakmice Lige Evrope foto: Dado Đilas

Kristalnu situaciju komplikuje činjenica da sve evropske karte još uvek nisu podeljene, pa Partizan prati finiš nacionalnih šampionata i kupova.

Ukoliko bi crno-beli osvojili Kup Srbije, evrokvalifikacije bi započeli od drugog kola, za razliku od prvog, što donosi treće ili četvrto mesto u Superligi.

FK Partizan
FK Partizan foto: Starsport©

Partizan je trenutno 11. iznad crte, ali to bi u nekom ludom slučaju moglo da se promeni. Veće su šanse da tako ne bude, ali nikada se ne zna u fudbalu.

Npr, Partizan čeka da Mančester Siti osvoji FA kup protiv Votforda, da u Bundesligi Volfsburg ne izbori Evropu, a da prođu Hofenhajm ili Verder, od kojih klub iz Humske ima bolji koeficijent. Takođe, bitno je i da CSKA iz Moskve bratski klub crno-belih, ne izbori Evropu, a da umesto njega u kvalifikacije odu Spartak ili Arsenal iz Tule.

Za koju nedelju sve će se znati, ali za sada deluje veoma dobro za Partizan, kom bi par dobrih poslova u prelaznom roku moglo da podari još jednu sezonu iz snova, koja bi ovu bacila u večni zaborav.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.