Mladi bez Grujića i Maksimovića, ali tu je Živković i čak 6 debitanata, a jedan je iz Sinđelića!

Sivić saopštio spisak

Mladi bez Grujića i Maksimovića, ali tu je Živković i čak 6 debitanata, a jedan je iz Sinđelića!

Igrač Zvezde i fudbaler Astane će biti priključeni A timu, a na spisku za mečeve sa Andorom i Holandijom se našao i suspendovani fudbaler Partizana
Objavljeno: 17:42h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je spisak igrača za utakmicu sa Andorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine i prijateljski meč s Holandijom na kome su šestorica debitanata. Sivić je pozvao i suspendovanog fudbalera Partizana Andriju Živkovića, koga je uprava kluba izbacila iz prvog tima jer nije želeo da produži ugovor. Poziv su dobili debitanti Filip Manojlović, Nikola Maraš, Radovan Pankov, Nemanja Mihajlović, Mihajlo Ristić i Uroš Damjanović.

Saša Pavlić Koky
Na spisku su golmani: Boris Radunović, Stefan Čupić i Filip Manojlović. Odbrambeni fudbaleri: Milan Gajić, Aleksandar Filipović, Srđan Babić, Vukašin Jovanović, Nikola Maraš, Radovan Pankov i Nemanja Antonov. Sredina terena: Saša Zdjelar, Saša Lukić, Miloš Pantović, Andrija Živković, Nemanja Mihajlović, Mihajlo Ristić, Uroš Damjanović, Srđan Plavšić i Andrija Luković. Napadači: Ognjen Ožegović, Aleksandar Čavrić i Uroš Đurđević. Mlada reprezentacija Srbije će u petak, 25. marta, od 16 časova na stadionu "Komunal" u Andora la Veli igrati protiv Andore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.
Srbija je do sada odigrala pet utakmica u Grupi 2 i i zauzima treće mesto na tabeli sa 10 bodova, dok je Andora pretposlednja sa tri boda iz šest utakmica. Prva na tabeli je Italija sa 13 bodova iz pet utakmica, a druga je Slovenija sa bodom manje i utakmicom više. Selektor Srbije Tomislav Sivić rekao je će utakmice sa Andorom i Holandijom poslužiti da se napravi dobra atmosfera u ekipi pred važne duele u kvalifikacijama i ponovio da je mlada selekcija "servis A tima".
Saša Pavlić Koky
- Mlada selekcija je servis A tima i pošto smo nekolicinu igrača ustupili prvom timu, a nekolicinu omladinskom, otvorila se prilika za pozivanje novih igrača. Vodili smo se idejom da je najvažniji pozitivan rezultat. Utakmici sa Andorom ćemo pristupiti maksimalno ozbiljno, želimo da napravimo pozitivnu atmosferu kako bismo spremno dočekali duele koji su nam od mnogo većeg značaja - rekao je Sivić na konferenciji za novinare. Sivić je dodao da u ekipi neće biti Miloša Veljkovića iz Verdera pošto je slomio prst na treningu, kao ni Mijata Gaćinovića iz Ajntrahta, koji ima mononukleozu. Obrazlažući zbog čega je pozvao suspendovanog Živkovića, selektor je rekao da se vodio sportskim i ljudskim motivima.
- Andrija nije u takmičarskom ritmu, ali ne igramo protiv Brazila nego protiv Andore, ima kredit i zaslužio je priliku. Svesni smo da je poziv izazvao mnogo komentara, ali njemu je mesto u timu i nikakvih drugih motiva nije bilo. Svi znamo da je on bio jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Petorica igrača iz startne postave nisu tu i radujem se što će Andrija biti ovde. Ova reprezentacija treba lidera kakav je on - rekao je Sivić. - Andrija je pozvan s ciljem da igra dve utakmice, a prva će dati odgovor da li će igrati u drugoj - dodao je selektor.
On je naveo da je Uroš Damjanović iz Sinđelića u utakmici protiv Partizana u Kupu Srbije bio najbolji i da će vreme pokazati da je jedan od perspektivnijih srpskih igrača. Dodao je da ga treneri iz selekcije duže prate i da je pozvan čim se ukazala prilika. Sivić je rekao i da ga raduje povratak u reprezentaciju Uroša Đurđevića. - On mnogo znači reprezentaciji. Ulazi u svakoj utakmici za Palermo u jakoj ligi kakva je italijanska. Njegov povratak je pozitivna injekcija - dodao je selektor.
Sivić je rekao i da je problem to što igrači koji su tokom leta napustili domaće klubove i otišli u inostranstvo nisu mnogo igrali u novim ekipama, ali da stručni štab pokušava da sačuva igrače koji su sa svojim selekcijama osvojili Evropsko i Svetsko prvenstvo. - Ako izađu četvorica igrača iz prve postave, od kojih trojica veznih, to je za nas veliki minus. Mi smo servis A reprezentacije i nama je cilj da ta ekipa ima najbolje rezultate kako bi se plasirala na Svetsko i Evropsko prvenstvo. Ja moram da nađem adekvatno rešenje u datom momentu. Na samom početku, kada sam došao, morao sam da napravim jednu reprezentaciju od dve selekcije i nije bilo lako uklopiti sve. Posle prve tri pobede bilo je lakše, ali poslednje dve utakmice su dale odgovore - rekao je Sivić. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.