NAJAVLJUJE LI OVO MILOŠEVIĆ DA ĆE BITI I SPORTSKI DIREKTOR?! Ova ekipa ne sme ni da pomisli - lako ćemo!
Savo Milošević se osvrnuo i na priče da će preuzeti i funkciju sportskog direktora, Foto: Beta / Miloš Miškov

Prva meč lopta za crno-bele

NAJAVLJUJE LI OVO MILOŠEVIĆ DA ĆE BITI I SPORTSKI DIREKTOR?! Ova ekipa ne sme ni da pomisli - lako ćemo!

Strateg crno-belih pred meč sa Vojvodinom u Novom Sadu

Objavljeno:

Trener Partizana Savo Milošević rekao je da je za njegovu ekipu predstojeća utakmica protiv Vojvodine prva meč lopta, kada je prvenstvo u pitanju. - Za nas je to prva meč lopta kada je u pitanju liga, došli smo do te faze. To je još jedna u nizu teških utakmica, kao i sve prethodne. Očekujem izuzetno težak meč sa protivnikom koji nas je jedini nadigrao u prethodnom periodu. I poraženi smo i nadigrani tada i imamo dodatni motiv da prikažemo bolju igru - rekao je Milošević na konferenciji za novinare. Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 16 časova u Novom Sadu protiv Vojvodine, utakmicu pretposlednjeg 36. kola Superlige Srbije. Crno-beli se bore za treće mesto na tabeli sa Čukaričkim, od koga imaju bod manje, a pobedom bi osigurali četvrto mesto.

Savo Milošević govorio je i o problematičnom terenu u Novom Sadu
Savo Milošević govorio je i o problematičnom terenu u Novom Sadufoto: Beta / Dragan Gojić

- Teren će biti otežavajuća okolnost, nismo se najbolje snalazili ni u Novom Sadu, Kruševcu, Nišu. Potrebno je da neke stvari uradimo drugačije - dodao je trener crno-belih. On je rekao da, prvi put otkako je preuzeo ekipu, ima na raspolaganju sve igrače i upozorio ih da ne smeju da se opuštaju, pošto ekipe koje nemaju rezultatski imperativ, kao Vojvodina, mogu da igraju opušteno i bez psihološkog pritiska, a tada odigraju najbolje. Nagovestio je da bi mogao da odmori nekolicinu igrača, ali da će o tome odlučiti posle večerašnjeg treninga. - Videli ste kakvu smo muku protiv Napretka imali, vrlo slično može da bude sutra. Ne smemo da se opuštamo nego da se pripremimo za utakmicu maksimalno ozbiljno, da igrači shvate da je sutra velika šansa da završimo priču o ligi i da se koncentrišemo na druge stvari. Utakmica se neće sama dobiti od sebe. Na najvišem nivou u evropskom fudbalu se dešavaju čudne stvari kada se opustite i mislite da ste sigurni. Ova ekipa nema prostora da se opušta niti da misli lako ćemo, u bilo kojoj utakmici i bilo kom momentu utakmice - naveo je Milošević.

Savo Milošević ima sve igrače na raspolaganju za meč protiv Vojvodine
Savo Milošević ima sve igrače na raspolaganju za meč protiv Vojvodinefoto: Beta/Branislav Božić

Partizan će u sredu u Nišu igrati revanš utakmicu polufinala Kupa protiv Radničkog. U prvom meču crno-beli su pobedili sa 1:0. Milošević je rekao da ta utakmica otežava pripremu meča protiv Vojvodine i da nema mnogo vremena za pripremu. - Kraj je sezone, prisutan je fizički zamor, ali u poslednje dve utakmice ekipa je istrčala fenonemalno, ali se i istrošila, a treba nadoknaditi energiju. Teško je oporaviti ekipu, rezervoari su poprilično prazni. Sa te strane je teško, ali nije opravdanje. Dobra stvar je što računamo na sve igrače, u ove nadam se četiri utakmice, mozemo da računamo na više igrača i to je dobro - naveo je on. Milošević je rekao da je ekipa u teškoj situaciji u poslednjih šest meseci i da se privikao na to. Govoreći o Vojvodini, rekao je da mnogo poštuje taj klub, koji ima posebnu priču u srpskom fudbalu i tradiciju, da voli Novi Sad i ljude i da mu je simpatična, "ali sigurno ne zbog boje".

Savo Milošević i Radovan Krivokapić, trener Vojvodine
Savo Milošević i Radovan Krivokapić, trener Vojvodinefoto: Beta / Dragan Gojić

Upitan o navodima da bi uz posao trenera mogao da obavlja i funkciju sportskog direktora, Milošević je rekao da ne zna kako bi to funkcionisalo, ali da će on biti zadužen za predstojeći prelazni rok. - Bitno mi je da imam kontrolu nad prelaznim rokom zbog svega što se izdešavalo ove godine. Kada je u pitanju funkcija sportskog direktora, to je pitanje za čelnike kluba - dodao je on. - U dobroj meri prelazni rok je krenuo, grupa ljudi u klubu koja je zadužena za to zašla je u te stvari, ali mora da postoji onaj koji donosi poslednju odluku. Prelazni rok počinje par meseci pre kraja sezone, već su započeti pregovori, veliki broj igrača je svakodnevno u ponudi. Partizan dobija na desetine ponuda, treba to procesuirati, proveriti, suziti što pre one koje procenimo da su kvaltiet za Partizan - rekao je trener crno-belih.

Savo Milošević malo i o evropskim finalima
Savo Milošević malo i o evropskim finalimafoto: Beta/Branislav Božić

Upitan o tome što će u finalu Lige šampiona i Lige Evrope igrati četiri engleska kluba, Milošević je rekao da nije iznenađen i da će se to u velikoj meri dešavati u narednih 10 godina. - Nije bilo teško pretpostaviti da će engleski klubovi preuzeti primat, ekonomski razlozi su presudni u toj priči. Televizijska prava u Premijer ligi i Čempionšipu daju ogromnu prednost engleskim klubovima, kojima idu milijarde evra. Sada su u situaciji da dovedu najbolje igrače i to će se pre ili kasnije preneti na rezultate. Ove godine je apsolutna dominacija, držaće primat sigurno - ocenio je Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.