POČINJE NOVI RAT PARTIZANA I ZVEZDE! Vuletić besno posle ostavke najavljuje žalbu: Dok živim i dišem ovo neće proći
Vladimir Vuletić je zbog ove odluke podneo ostavku na mesto člana Komisije, Foto: Adria Media TV

Ne mire se sa time

POČINJE NOVI RAT PARTIZANA I ZVEZDE! Vuletić besno posle ostavke najavljuje žalbu: Dok živim i dišem ovo neće proći

Crno-beli će ići pred Ustavni sud

Objavljeno:

U Partizanu se neće pomiriti sa odlukom da se Crvenoj zvezdi prizna titula iz 1946. godine.

To je jasna poruka potpredsednika kluba Vladimira Vuletića nakon odluke Komisije za pravna pitanja FSS-a da se crveno-belima prizna trofej.

Odmah nakon sednice petočlane komisije, posle burne rasprave i glasanja 3:1 u korist kluba iz Ljutice Bogdana (predsednik Komisije Šuput je bio uzdržan), Vuletić je podneo ostavku na mesto člana ovog tela FSS-a.

- Tri člana komisije su glasala za, jedan je bio protiv, to sam bio ja. Ovo je poraz prava - besno je poručio Vuletić pred novinarima.

On je najavio da sada sledi žalba Ustavnom sudu Srbije.

- Mi nećemo dozvoliti da se na ovakav način unižava pravo i mi ćemo nakon odluke Skupštine pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Republike Srbije i tek nakon što najviša instanca donese odluku. Partizan ima iskustvo sa pobedama na sudu, gde odluke nisu unapred skrojene. I dalje govorim "No passaran" ovo neće proći! Dok živim i dok dišem nadam se, Partizan se sa ovim neće složiti, jer jedna sila dignutih ruku ne može da bude jača od sile argumenata koje smo predočili - rekao je Vuletić.

Ovu odluku Komisije za pravna pitanja treba najpre da potvrdi i Skupština Fudbalskog saveza Srbije na sednici zakazanoj za 14. maj.

Podsetimo, Zvezda je pokrenula ovu incijativu za priznavanje titule iz prvenstva 1946. godine, koje je održano na nivou republike Srbije. Ta titula je u Hrvatskoj priznata Hajduku iz Splita za takmičenje održano u okviru Hrvatske.

Tek naredne godine održano je prvenstvo na saveznom nivou u okviru kojeg su učestvovali predstavnici republika, koji su se kvalifikovali kroz ta prvenstva, pobednik prvenstva Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i Partizan kao klub Jugoslovenske narodne armije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.