17 TROFEJA KASNIJE: Jaja Ture završio karijeru!
Jaja Ture, Foto: EPA

kraj jedne ere

17 TROFEJA KASNIJE: Jaja Ture završio karijeru!

Legenda okačila kopačke o klin i postaje trener

Objavljeno:

Bivši vezni fudbaler Barselone i Mančester Sitija Jaja Ture okončao je karijeru u 35. godini, potvrdio je njegov menadžer Dmitri Seluk.

Seluk je otkrio da će nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače da se posveti trenerskom poslu i menadžmentu u fudbalu.

- Govorim ovo po prvi put: Jaja Ture je odlučio da završi karijeru kao šampion.Oproštaj koji mu je priredio Mančester Siti zapravo je bio njegov oproštaj od fudbala. Jaja je imao jednu od najboljih karijera u afričkom fudbalu.

Zato bi bilo najbolje da završi karijeru na vrhuncu. Mnogi fudbaleri nastavljaju karijere u zrelim godinama, ali Jaja i ja smo izabrali drugi put, i započnemo novo poglavlje - posao trenera.

Siguran sam da će Jaja tu biti još uspešniji nego kao igrač - izjavio je Seluk.

rekao je Seluk za ruski Sport24. Tureov poslednji klub bio je Olimpijakos, čiji dres je nosio u dva navrata, pre nego što je sporazumno raskinuo ugovor prošlog decembra.

Najbolje partije pružao je u Mančester Sitiju, kojeg je sa kapitenskom trakom vodio do tri titule Premijer lige, dva Liga kupa i FA kupa.

Uspešan je bio i u Barseloni sa trofejom Primere i Lige šampiona, a tokom karijere igrao je još za Monako, Metalurg iz Donjecka i Beveren.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tajnug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.