RAT ZBOG TITULE IZ 46! VULETIĆ PROZIVA: Poigravaju sa senima Rajka Mitića! Terzić odgovara: Ne silujemo istoriju!
Vuletić i Terzić imaju različite stavove o priznanju sporne titlue, Foto: Beta/Branislav Božić/Zorana Jevtić

dan d

RAT ZBOG TITULE IZ 46! VULETIĆ PROZIVA: Poigravaju sa senima Rajka Mitića! Terzić odgovara: Ne silujemo istoriju!

Danas od 14 časvoa odlučiće se da li će Crvena zvezda i zvanično imati 30 titula prvaka

Objavljeno:

Komisija za pravna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneće danas stav o zvaničnom zahtevu Crvene zvezde o priznavanju šampionske titule iz 1946. godine. Početak sednice zakazan je za 14 časova u prostorijama Terazijama.

Pred samu sednicu ogalasili su se iz oba tabora večitih rivala. Prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić izenli su svoje mišljenje na ovu temu.

Terzić je u razgovoru za Sportski žurnal istakao da Zvezda ne želi da siluje titlu i da su realne osnove da klubu sa Marakane bude pripisana titula iz 1946. godine.

- Naša pravna služba je iznela argumente. Zvezda nikad ne bi dozvolila da siluje istoriju, jer je narodni, srpski klub, želimo da svi budu ponosni na nju, a ne da nas neko smatra za falsifikatore. I FS Hrvatske je priznao titulu HajdukuIstra je tada bila šampion Istre, koja je sastavni deo Hrvatske. Organizacija sporta je bila takva da je Vojvodina bila sportski autonomna u odnosu na Srbiju. Zato nije ni trebalo da se igra utakmica između prvaka Srbije i Vojvodine. A, što neko pokušava da ispolitizuje je nebitno... – rekao je Terzić priču o ovom temi.

- Toliko smo ubeđeni da mora da se prizna, da smo i proglasili 30. titulu. To je jasno kao da su dva i dva četiri. Sigurno je da ćemo da nosimo treću zvezdicu ubuduće, bez obzira šta ko mislio - istakao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Zorana Jevtić

Sa druge strane, Vuletić smatra da se crveo-beli poigravaju sa istorijom i senama Rajka Mitića, koji u svojoj monografiji na titulu iz 1946. godine nije gledao kao na gledao kao na titulu najboljeg u državi.

- U svojoj monografiji izdatoj 1953. godine. pod nazivom "Opet prvi", a koju su uredile legende Zvezde, između ostalih Ljubomir Lovrić, Rajko Mitić, Srđan Mrkušić, Branko Stanković i Miljan Miljanić, uvodna reč naslovljena je "Drugi put prvaci", što implicira da su crveno-beli prema ovoj monografiji, prvu titulu osvojili 1951, a drugu 1953 - rekao je Vuletić i dodao:

Vladimir Vuletić
Vladimir Vuletićfoto: Dado Đilas

- Pa valjda je i iz ovoga sve jasno Pobogu, poigravaju se sa senima Rajka Mitića, urednika te monografije - zaključio je Vuletić.

Sudeći prema jučerašnjim vestima, većinsko raspoloženje članova Komisije za pravna pitanja FSS je da Crvenoj zvezdi, ipak, bude priznata titula iz 1946. godine. Prema informacijama Žurnala u petočlanom sastavu komisije, stav da Zvezdi bude pripisana titula ima tri člana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.