IL DRAGO STANKOVIĆ I ZVANIČNO POSTAJE IKONA: Deki uz rame najvećim legendama Intera!
Dejan Stanković postaje član Kuće slavnih Intera, Foto: Profimedia

Ogromno priznanje

IL DRAGO STANKOVIĆ I ZVANIČNO POSTAJE IKONA: Deki uz rame najvećim legendama Intera!

Dobro se zna koliko je i šta je dao "neroazurima"

Objavljeno:

Dejan Stanković, legenda srpskog i italijanskog fudbala, to će i zvanično postati u ponedeljak.

Bivši kapiten Srbije postaće zvanično član Kuće slavnih Intera, kluba u kome je proveo najveći deo svoje karijere i sa kojim je osvojio sve što se može osvojiti.

"Il Drago" (Zmaj), kako su ga prozvali navijači, će uoči meča između Intera i Kjeva na "Đuzepe Meaci" biti zvanično uvršten među najveće ikone "neroazura" za koje je odigrao 231 utakmicu i postigao 29 golova.

Bio je deo čuvene generacije pod Žozeom Murinjom koja je osvojila triplu krunu 2010. godine tako što je osvojila Ligu šampiona. Ukupno je četiri puta bio prvak Italije, i isto toliko puta osvajač Kupa i Superkupa.

- To je jedno od najvećih priznanja u životu i karijeri. Već razmišljam o tome šta ću da kažem tokom ceremonije. Moram da se zahvalim pre svega porodici Morati koja mi je omogućila da obučem dres jednog od najvećih klubova na svetu. Zahvaliću se saigračima i trenerima sa kojima sam sarađivao i proveo nezaboravne godine na "Đuzepe Meaci". Imao sam njihovu podršku čak i u trenucima kada nije sve išlo kako treba. Pre mene je veliki Lotar Mateus ušao u Kuću slavnih i znam koliko je to značajan trenutak u karijeri svakog igrača. Nije mala stvar biti u Kući slavnih bilo čega, a kamoli kluba sa takvom tradicijom. Jedva čekam ponedeljak, iskreno imam i malu tremu, ali znam da ću taj dan pamtiti do kraja života - poručio je Stanković.

U karijeri je igrao i za Crvenu zvezdu i Lacio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.