LIVERPUL NAPRAVIO ČUDO, A CELA EVROPA PRIČA O ZVEZDI: Razlog nije nimalo lep, ko je trovao fudbalere srpskog tima?
FK Crvena zvezda - FK Liverpul, Foto: Starsport©

SEĆATE LI SE?

LIVERPUL NAPRAVIO ČUDO, A CELA EVROPA PRIČA O ZVEZDI: Razlog nije nimalo lep, ko je trovao fudbalere srpskog tima?

Jedan od najpotresnijih momenata u istoriji jugoslovenskog sporta, kada su fudbaleri tima iz Ljutice Bogdana bili otrovani!

Objavljeno:

Svi znaju da je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine pobedom nad Marsejem posle izvođena penala u Bariju, ali znaju li i to da je još 20 godina ranije klub iz Ljutice Bogdana umalo uspeo da se plasira u finale tog istog takmičenja.

Međutim, nije, a tada mu se dogodilo gotovo isto što i Barseloni protiv Liverpula, tačnije, potpuno isto kao prošle sezone protiv Rome.

Crveno-beli iz Beograda imali su 4:1 sa Marakane, igrali su sa Panatinaikosom, ali kada su otišli na revanš u Atinu, dogodila im se katastrofa.

Poraženi su sa 3:0 i tako je zeleni tim iz najlepšeg grada u ovom delu sveta uspeo da se dokopa velikog finala. Tada je doslovno pola tima jugoslovenskog šampiona bilo onemogućeno da nastupa, jer su se otrovali hranom, navodno slučajno, ali zauvek će ostati sumnja da su braća Grci to ipak uradili sa namerom (ko zna, možda su svi zaista pojeli neki pokvaren tzatziki).

Na to nas je podsetio renomirani portal Transfermarkt, što znači da su danas svi pratioci ove stranice na Instagramu imali priliku da se sete tog antologijskog dvomeča.

Još jedan od najvećih kambeka u polufinalima, pored ova dva već pomenuta, bio je kada je Barselona nadoknadila 3:0 iz Geteborga 1986. godine, pobedom na penale na Nou Kampu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.