11 SIGURNIH, ČEKA SE POTVRDA ZA JOŠ 6: Ovo je 17 potencijalnih protivnika Zvezde u 1. kolu kvalifikacija za LŠ!
Crvena zvezda počinje kvalifikacije za Ligu šampiona od prvog kola, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

Pred novi pohod

11 SIGURNIH, ČEKA SE POTVRDA ZA JOŠ 6: Ovo je 17 potencijalnih protivnika Zvezde u 1. kolu kvalifikacija za LŠ!

Posle osvajanja titule, na Marakani mogu da se okrenu pripremama za novu borbu za ulazak u Ligu šampiona

Objavljeno:

Crvena zvezda je osvojila novu titulu šampiona Srbije i time obezbedila novi pohod na plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Posle neverovatnih uspeha prethodnih godina, posebno prošle godine kada je ostvaren višedecenijski san, navijači veruju i očekuju da se ista stvar ponovi i sada, mada je uvek teže ponoviti uspeh, nego ga ostvariti.

Crveno-beli će i ove godine svoj put u Evropi početi od 1. kola kvalifikacija u kome će biti nosioci na žrebu i već sada znaju 11 potencijalnih protivnika od 17.

Crvena zvezda zna već imena skoro svih potencijalnih protivnika u 1. kolu
Crvena zvezda zna već imena skoro svih potencijalnih protivnika u 1. kolufoto: Starsport©, Wikipedia

Za sada je poznato da će nepovlašćeni u prvom kolu biti sledeći timovi: Ferencvaroš (Mađarska), Kalju Nome (Estonija), Valur (Island), Linfild (Severna Irska), HB Torshavn (Farska Ostrva), Saburtalo (Gruzija), Riga (Letonija), Škendija (Makedonija), AIK (Švedska), Suduva (Litvanija), Valeta (Malta), šampion Crne Gore (verovatno Sutjeska).

Još tri potencijalna protivnika u prvom kolu su skoro sigurno i Sarajevo (BiH), Kluž (Rumunija), Partizani (Albanija), mada mora da se čeka završetak nacionalnih šampionata tih zemalja, kao i u Jermeniji, a poslednji potencijalni protivnik jeste pobednik pretkvalifikacija.

Iz ovoga je jasno da su timovi koji su svakako za izbegavanje odmah na prvom koraku Ferencvaroš, švedski AIK i Kluž ukoliko uspe da do kraja izdrži bitku i osvoji titulu u Rumuniji.

Fudbaleri Crvene zvezde bi sigurno želeli da izbegnu Kluž, AIK i Sarajevo
Fudbaleri Crvene zvezde bi sigurno želeli da izbegnu Kluž, AIK i Sarajevofoto: Starsport©

Među povlašćenim timovima u prvom kolu kvalifikacija zajedno sa Zvezdom su još BATE Borisov (Belorusija), Astana (Kazahstan), Makabi Tel Aviv (Izrael), Šerif (Moldavija), Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finski), Dandalk (Republika Irska), Seltik (Škotska), APOEL (Kipar), Karabag (Azerbejdžan), TNS (Vels), Slovan (Slovačka).

Čekaju se i Maribor (Slovenija), Didelanž (Luksemburg), Ludogorec (Bugarska), Legija (Poljska).

Crvena zvezda bi mogla da bude nosilac i na žrebu za drugo kolo, ali za to je potrebno da im se poklope rezultati u prvenstvima Rumunije, Poljske i Bugarske. O tome više čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.