PAVKOV DONEO ZVEZDI NOVU TITULU ŠAMPIONA: Mladost se nije predavala, crveno-beli sa igračem manje stigli do trofeja
Slavlje fudbalera Crvene zvezde, Foto: Espreso.co.rs

superliga srbije, 35. kolo

PAVKOV DONEO ZVEZDI NOVU TITULU ŠAMPIONA: Mladost se nije predavala, crveno-beli sa igračem manje stigli do trofeja

Sva dešavanja sa ovih mečeva mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 20:28h

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su šampionsku titulu u Super ligi Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili Mladost iz Lučana sa 1:0, u utakmici 35. kola, u plej-ofu.

Pobedonosni gol pred oko 5.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić" postigao je Milan Pavkov u 82. minutu.

Dva kola pre kraja Zvezda ima 54 boda, a Mladost 32. Prvu priliku na utakmici imala je Zvezda u 14. minutu preko Bena, a na drugoj strani u 22. minutu uzvratio je Petar Bojić, ali je šutirao pored stative.

Zvezda je posle toga zapretila preko Marka Gobeljića i Vujadina Savića, ali je opasnija bila Mladost. U 34. minutu golman Zvezde Milan Borjan dobro je odbranio šut Bojića, a zatim je pred samim golom dobru šansu propustio Vladimir Radivojević.

Veći posed lopte Zvezda je imala i u drugom poluvremenu, ali je prvu dobru priliku imala u 62. minutu kada je Milan Rodić zahvatio loptu glavom, a golman Mladosti je dobro odbranio.

U 66. minutu dosuđen je jedanaesterac za Zvezdu, posle duela Milana Pavkova i jednog igrača Mladosti. Fudbaleri Mladosti su protestovali, ali je sudija Dragan Čolović ostao pri odluci.

Ben je izveo penal, ali je golman Rosić uspeo da odbrani.

U 68. minutu drugi žuti karton dobio je Marko Gobeljić zbog simuliranja, pa su crveno-beli ostali sa desetoricom.

Zvezda je postigla gol u 82. minutu. U akciji su učestvovali Dušan Jovančić i Milan Gajić koji je dodao do Pavkova, koji je postigao 12. gol u prvenstvu.

Do kraja utakmice bilo je više nervoze među igračima nego prilika, rezultat se nije menjao pa su crveno-beli osvojili 29. šampionsku titulu.

Slavlje na Marakani može da počne! Pratite ga uz Espreso.co.rs...

Sva dešavanja sa ovih mečeva mogli ste da pratite uz "lajv-blog"...

KRAJ! Crvena zvezda je šampion Srbije dva kola pred kraj, dok sa druge strane Topčiderskog brda, Partizan nije uspeo da slavi nad Napretkom i nađe se nadomak treće pozicije na tabeli.

83' GOOOOOOOOOOL! Milan Pavkov postiže pogodak titule vredan. Divna akcija, započeo ju je Dušan Jovančić, momak iz Begeja je bio precizan sa sedam metara.

68' MARKO GOBELJIĆ JE DOBIO CRVENI KARTON. Drugi žuti, ovaj zbog simuliranja!

67' BEN JE PROMAŠIO PENAL! Rosić brani udarac sa bele tačke drugi meč zaredom, jer ga je odbranio i Rikardu u sredu u Humskoj.

64' Lazar Jovanović je imao šansu za Mladost, ali je šutnuo tik pored desne Borjanove stative. Lučanci daleko opasniji nego što su bili sredinom nedelje u Humskoj.

Ilić i Pantić slave gol
Ilić i Pantić slave gol foto: Starsport©

63' GOOOOOOOOOOOL! Saša Ilić je zaista kao vino, čim je ušao na teren, pokazao je da je i dalje jedan od najboljih igrača Partizana. Asistirao je za Danila Pantića, kom nije bilo teško da sa sedam metara matira nemoćnog Nikolu Petrovića.

62' Šansa za Rodića, intervenisao je golman Rosić, u nastavku je Jovančićev udarac izblokiran i poslat u korner. Posle njega, Mirko Ivanić je promašio ceo gol.

55' Šansu iz slobodnog udarca imao je Zoran Tošić. Nije je iskoristio pa Napredak i dalje vodi.

46' Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME! Partizan gubi, mora se reći zasluženo, dok se Zvezda muči i čak nezasluženo ima 0:0, jer je Mladost imala više prilika. Ćukarički vodi sa 2:0 i spreman je da zacementira treće mesto, Radnički "pomaže" Zvezdi da odmah uzme titulu jer je na Čairu bez golova sa Vošom.

36' Šansa za Lučance, pa odmah na drugoj strani za Marina. U isto vreme, u Humskoj je veliku priliku propustio Napredak, tačnije, pogođena je stativa.

22' Velika šansa za goste i na Marakani, ali je Petar Bojić promašio ceo gol u jedan-na-jedan situaciji sa golmanom crveno-belih. Samo minut kasnije nova šansa, sada je Bojović probao posle kiksa odbrane crveno-belih, ali ni od toga nije bilo ništa.

19' GOOOOOOOOOOL! Enver Alivodić je šutirao, Vladimir Stojković odbranio, ali je loptu odbio samo do glave Andreja Ilića, koji ju je lagano smestio u nebranjenu mrežu. Ako ostanu rezultati kakvi su trenutno, Partizan bi siguran put u Evropu morao da traži preko Kupa, jer bi u prvenstvu sve bilo otvoreno do poslednjeg kola.

10' Nemanja Radonjić je stigao na Marakanu kako bi eventualnom pobedom proslavio titulu kluba za koji je igrao na početku ove sezone.

U Humskoj je meč nakratko prekinut zbog pogrdnih povika predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali je ubrzo nastavljen.

9' Crno-beli ne uspevaju ozbiljnije da zaprete Napretku, ništa opasnija ni Crvena zvezda protiv Lučanaca.

1' Mečevi su počeli. U ovom lajv-blogu pratimo Crvena zvezda - Mladost i Partizan - Napredak, a izveštaje ostalih utakmica ćete takođe moći da čitate na Espresu.

17.45 - Nije moglo bez incidenata na Topčideru.

17.01 - Evo i sastava sve četiri ekipe koje ćemo pratiti u ovom "blogu":

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Vukanović - Joveljić.

Mladost Lučani: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković - Andrić, I. Jovanović - Pejović, Radivojević, Bojić - Bojović.

Na drugom meču, onom u Humskoj, treneri nisu želeli mnogo da eksperimentišu.

Partizan: Stojković – N.R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Ivanović, Pantić – Nikolić, Rikardo.

Napredak: Ni. Petrović, Aksentijević, Marinković, Obradović, Ne. Petrović, Ostojić, Deak, Đorić, Alivodić, Ivanović, Ilić.

17.00 - Pogledajte tabelu Superlige:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.