NE BIH DOŠAO U ZVEZDU NI DA NISAM IMAO HLEBA DA JEDEM: Veliki Zvezdaši nisu odlazili zbog kluba, nego zbog ljudi...
Kovačević, Ergić i Janković na treningu reprezentacije Srbije, Foto: Starsport©

ispovest

NE BIH DOŠAO U ZVEZDU NI DA NISAM IMAO HLEBA DA JEDEM: Veliki Zvezdaši nisu odlazili zbog kluba, nego zbog ljudi...

- Slabo pratim fudbal jer me boli kad vidim sve te odnose, koji su kao ogledalo nekih drugih institucija. Ima nekih klinaca koji izgledaju kao korektni igrači i ljudi

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac Srbije Ivan Ergić, bivši fudbaler Juventusa, Bazela, Burse je priznao da nikada nije hteo da dođe u Crvenu zvezdu jer nije želeo da sarađuje sa "sumnjivim njuškama".

- Bilo je špekulacija oko Zvezde, nije bilo direktnih kontakta sa upravom, samo indirektnih preko menadžera. Ali, nisam želeo da sarađujem sa sumnjivim njuškama. Imao sam sreću da sam se zaobilaznim putem napravio karijeru u fudbalu, a ne preko naših klubova. Mislim da se ne bih mogao naviknuti na te njuške u našim klubovima i to navijači ne razumeju. Kad sam rekao da ne bih došao u Zvezdu, ni da sam gladan, mnogi navijači su se se ljutili - rekao je za Balkan Info

Izjavio je da navijači ne razumeju da se ne radi o Zvezdi kao klubu, nego o ljudima koji su je vodili.

- To navijači ne razumeju. Ako uđeš u to ti si okružen tim ljudima i moraš da slušaš svašta. Posle se čude kad neko ko je, kao veliki zvezdaš, otišao iz kluba, a ne znaju da ne ide zbog kluba, već zbog ljudi.

Ivan Ergić na pripremama reprezentacije Srbije
Ivan Ergić na pripremama reprezentacije Srbije foto: Starsport©

Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije na Mundijalu u Nemačkoj.

- Nikad nisam pričao o konkretnim stvarima i gledam da izbegnem da pričam o tome jer odmah bi bio obeležen kao neko ko narušava atmosferu. Ne znam šta bih mogao da ispričam. Ja sam pozvan direktno nisam igrao kvalifikacije upoznao sam te momke tamo. Osetila se neka čudna atmosfera, tenzija. Možda nisam poznavao neke intimne odnose među njima, da bih donosio sud o njima zašto neko nije igrao ili neko jeste. Ilija Petković je rekao da će napraviti konferenciju i ispričati ko je narušavao atmosferu, ali nije uradio. Razumem ga, dosta igrača ima neku svoju infrastrukturu u savezu i među medijima, tako da su ti neki igrači jači od njega a možda je bio i ucenjen. Posle je bio Kelemente, a ja sam u međuvremenu odustao, pa me Radomir Antić vratio i sve sam mu ispričao kako je bilo. A on me uverio da se vratim i stvarno su stvari bile drugačije kad je on došao imao je autoritet.

Ivan Ergić i Maskerano na Mundijalu 2006. godine
Ivan Ergić i Maskerano na Mundijalu 2006. godine foto: Starsport©

Na pitanje o selektoru Srbije Mladenu Krstajiću Ivan Ergić kaže:

- Slabo pratim fudbal jer me boli kad vidim sve te odnose, koji su kao ogledalo nekih drugih institucija. Ima nekih klinaca koji izgledaju kao korektni igrači i ljudi. Kakav je kao trener Krstajić, ne znam, možda mu fali iskustva. Selektor je zapravo taj koji ima druge karakteristike i veštine. Treba da ima komunikacijske veštine, dok je pomoćni trener taj koji treba da ima fudbalsko znanje. selektor je zapravo mendažer. Video sam da su neki otkazivali, ali stvarno nemam pojma ko je u pravu a ko nije - rekao je Ergić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.