VELJKO PAUNOVIĆ O CRNO-BELIMA: Svaki njihov poraz me boli, naježim se kad mi deca puste himnu Partizana!
Veljko Paunović iz vremena kada je igrao za Partizan, Foto: Starsport©

EMOTIVAN

VELJKO PAUNOVIĆ O CRNO-BELIMA: Svaki njihov poraz me boli, naježim se kad mi deca puste himnu Partizana!

Stručnjak koji je Srbiju doveo na „krov sveta“ nije želeo da mnogo komentariše probleme Partizana, ali je ipak imao savet za svoj bivši klub

Objavljeno: 17:06h

Veljko Paunović već tri i po godine radi kao trenr Čikaga, ali ga daljina ne sprečava da prati utakmice Zvezde i Partizana.

Paunović je u intervjuu za serbiantimes.info čestitao titulu Crevnoj zvezdi i izrazio nadu da će rno-beli što pre stati na noge.

- Pratim sve, redovno se čujem sa kolegama sa kojima sam radio u reprezentaciji, a koji su danas treneri u klubovima. Zvezda je dominantna bila i ove godine, sve čestitke na selekciji igrača i plasmanu u Ligu šampiona. Za sve nas Srbe bila je velika stvar da imamo predstavnika u najjačem evropskom takmičenju, a Zvezda tamo nije razočarala, naprotiv. Šta da kažem o Partizanu. To je moj klub, svaki poraz me boli i svaki put se naježim kada mi deca puste himnu Partizana. Bodrimo i navijamo da se Partizan što pre digne na noge - rekao je Paunović.

Veljko Paunović je 2008. igrao za Partizan
Veljko Paunović je 2008. igrao za Partizan foto: News1

Stručnjak koji je Srbiju doveo na „krov sveta“ nije želeo da mnogo komentariše probleme Partizana, ali je ipak imao savet za svoj bivši klub.

- Neću da pričam o problemima sa ove distance. Ne bi bilo pošteno prema ljudima koji tamo rade i suočavaju se sa tim problemima svakodnevno. Ono što mogu da kažem jeste da se problemi najbolje rešavaju kada se dobro identifikuju. Treba krenuti od bazičnih stvari, od onoga u čemu smo dobri i uspešni, a to su talenti, fudbaleri i trenerska struka. Partizan treba da počne od fundamenata. U klubu mora postojati ideolog koji će naći najbolji put da se talenti, kojih ima, stručnom rukom vođeni na pravi način razvijaju i da jednog dana maksimalno doprinesu prvom timu.

Zlatni Orlići 2015. godine posle osvajanja Svetskog prvenstva
Zlatni Orlići 2015. godine posle osvajanja Svetskog prvenstva foto: Profimedia

Po njegovom mišljenju to je i recept za duži boravak u evropskim takmičenjima.

- Naravno. Zvezda je u tome uspela u prethodne dve sezone, na tu domaću selekciju nakalemila je dobre inostrane igrače, uz koje naši talenti mogu da se razvijaju i nauče. Takođe, naši najveći klubovi moraju da se odluče šta je cilj. Da li da razvijaju naše talente da bi podigli ekipu na viši nivo, odigrali neku značajniju ulogu u Evropi ili, kao što je to do sada bila praksa, da ih prodaju praktično iz podmlatka, zarad golog preživljavanja, i bez veće afirmacije u našim klubovima, zaključio je Paunović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.