ARKANOV OBILIĆ JE UNIŠTIO JUGOVIĆEVU KARIJERU: Imali su naredbu da me povrede! Tad je sve krenulo nizbrdo...
Arkan vs Jugović, Foto: Stock, Profimedia

NIKAD ISPRIČANA PRIČA

ARKANOV OBILIĆ JE UNIŠTIO JUGOVIĆEVU KARIJERU: Imali su naredbu da me povrede! Tad je sve krenulo nizbrdo...

Sve je počelo u tom prvom kolu Kupa UEFA

Objavljeno:

Bivši as Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Vladimir Jugović otkrio je na koji način je njegova karijera zapala u sunovrat.

Posle šest sjajnih godina u Italiji (Sampdorija, Juventus, Lacio), legendarni fudbaler odlučio je da promeni sredinu i na nagovor Vijerija prelazi u Atletiko Madrid.

- Iskreno, zasitio sam se italijanskog fudbala. Sve mi je polazilo za rukom i sve je postalo nekako monotono. Tražio sam novi izazov - otkriva Jugović u intervjuu za "Mondo".

Međutim, tokom sezone imao je velikih problema sa povredama, odigrao je samo 17 mečeva u ligi, a nevolje su krenule od prvog kola Kupa UEFA, kada se njegov Atletiko sastao sa srpskim šampionom Obilićem.

- Dosta čudna sezona, ja sam se povredio već u prvoj utakmici Kupa UEFA. Igrali smo protiv Obilića i tek sam kasnije saznao da su imali naređenje da povrede mene i Žuninja. Ne sećam se ko mi je ušao klizeći, znam da je bio centarfor i da se posle pravdao kod nekih mojih prijatelja da nije imao nameru. Ali, start je bio pogibeljan i to na 30 metara od gola. Pukao mi je mišić i cela karijera je krenula nizbrdo. Pošto sam bio skupa investicija Atletika, Saki je morao da me stavlja u tim. A kada niste 100% spremni, povrede krenu kao na traci. Prvo vas zaboli članak, pa leva noga, posle i desna... Propustio sam finale Kupa Španije, zaigrao rovit protiv Parme i to se odrazilo na rezultat. Nisam se nikada više vratio na stari nivo - otkriva Jugović.

Vitezovi sa Vračara su '98. godine postali šampioni Jugoslavije. Klub je vodio Željko Ražnatović - Arkan. Obilić je od kluba koji se takmičio u ligama Beograda postao učesnik kvalifikacija za evrokupove. Ostaće zapisani dueli beogradskog kluba sa Bajernom i Atletikom iz Madrida.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.