DUGO JE ČUVAO TU TAJNU! Ispovest Dušana Tadića: Tukli su me, morao sam da odem!
Dušan Tadić, dok je branio boje Sautemptona, Foto: AP

NEPOZNATI DETALJ

DUGO JE ČUVAO TU TAJNU! Ispovest Dušana Tadića: Tukli su me, morao sam da odem!

- Ako ne igraš za neku od prvih ekipa, ne možeš da dominiraš na utakmici - požalio se srpski čarobnjak

Objavljeno:

Dušan Tadić je jedna od glavnih tema u evropskom fudbalu. Ne samo da je postigao šest golova uz četiri asistencije u Ligi šampiona, već je i njegov Ajaks uspeo da se nađe na korak od finala elitnog takmičenja.

Posle trijumfa nad Totenhemom (1:0) usred Londona, mnogi engleski novinari želeli su da popričaju sa njim. Ponajviše ih je zanimalo zašto je mađioničar iz Bačke Topole napustio Sautempton.

- Otišao sam iz Premijer lige zato što su me tukli sve vreme. Ako ne igraš za neku od prvih šest ekipa, ne možeš da dominiraš na utakmici. Provedeš previše vremena na terenu bez dodira lopte. Uz to, u Engleskoj napadači nemaju mnogo zaštite od sudija. Recimo da je sve 80-20 odsto u korist defanzivaca. Mnogo je drugačije u Evropi, mnogo si zaštićeniji - rekao je Tadić za za britanski Independent.

Dušan Tadić
Dušan Tadić foto: AP

Osvrnuo se onda i na aktuelnosti u Ajaksu.

- Obožavam da igram za taj klub, jer želimo da dominiramo sve vreme, da držimo loptu i napadamo protiv kog god tima da igramo. Pokazali smo da i "manji" klubovi mogu da sanjaju uspeh u Evropi. Sjajno je biti deo te priče. Igramo odličan fudbal, imamo sjajnu filozofiju.

Kopljanici su u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona sa 1:0 savladali Totenhem.

- Lepa pobeda, ali imamo još mnogo posla da odradimo. Totenhem je velika ekipa, neće nam biti lako. Imamo dobar rezultat, ali ne možete da se bavite kalkulacijama ako želite da igrate u finalu Lige šampiona, nego ćemo i kod kuće da idemo na pobedu. To je najbolji način.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.