NIKO NE ZNA NJEGOVU TUŽNU PRIČU: De Bek svaki gol posveti bolesnom bratu i prijatelju koji je dve godine u komi!
Doni van de Bek, Foto: EPA/Neil Hall

KAO NA FILMU

NIKO NE ZNA NJEGOVU TUŽNU PRIČU: De Bek svaki gol posveti bolesnom bratu i prijatelju koji je dve godine u komi!

Zahvaljujući njegovom pogotku Juventusu, Kopljanici su prošli u polufinale

Objavljeno:

Iako nije prva zvezda Ajaksa, Doni Van de Bek je jedan od najvećih heroja holandskog tima.

Zahvaljujući njegovom pogotku Juventusu, Kopljanici su prošli u polufinale Lige šampiona, a u prvom polufinalnom meču protiv Totenhema bio je strelac gola koji je Ajaksu doneo pobedu i prednost pred revanš u Amsterdamu.

Iako ima samo 22 godine, Van de Bek je već privukao pažnju javnosti, ali niko ne zna da ga prati tužna priča. On je dobar prijatelj sa Abdelhakom Nurijem. Oni su kao dečaci maštali da igraju za prvi tim Ajaksa i postanu miljenici navijača. Planove im je prekinula nesreća iz 2017. godine kada se Nuri srušio na pripremnoj utakmici u Austriji i doživeo teško oštećenje mozga. Dve godine kasnije, Nuri je u komi, a De Bek svaki gol i trijumf posveti njemu.

Tri nedelje posle nesreće, De Bek je u pretkolu Lige šampiona postigao gol i pokazao broj 34 koji je njegov prijatelj nosio.

- Uvek želim da postignem gol. Ali ovog puta sam to želeo više nego ikad. Za Apija i njegovu porodicu. On želi da mi nastavimo - izjavio je tada Doni Van de Bek.

Prijatelj Nuri nije jedini za koga De Bek igra. Pobede i golove posvećuje i bratu Rodiju kome je u detinjstvu otkriven tumor na leđima.

- Tada je Doni tek bio na probi u Ajaksu. Jako ga je pogodilo kad je video brata u teškom stanju. Ali, Rodi mu je rekao: "Ne brini za mene, samo se pobrini da postaneš igrač Ajaksa" - ispričao je Andre Van de Bek, otac fudbalera.

Već 12 godina je Van de Bek u Ajaksu i ima veliku šansu da ga napusti u velikom stilu pošto je na pragu finala Lige šampiona i dele ga dve pobede od titule u Holandiji koju Ajaks čeka pet godina.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.