ZVEZDA DOBILA ŠAMARČINU OD BUGARA: Ulazak u Ligu šampiona će biti sve samo ne lak!
Zvezda u Ligi šampiona, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

ništa novo

ZVEZDA DOBILA ŠAMARČINU OD BUGARA: Ulazak u Ligu šampiona će biti sve samo ne lak!

Tim sa Marakane bi već od drugog kola mogao da završi u grupi nepovlašćenih timova, a takav scenario još je više izvestan nakon duela 5. kola plej-ofa bugarskog šampionata

Objavljeno:

Nisu još uvek fudbaleri Crvene zvezde osigurali titulu u domaćem šampionatu, ali su na dobrom putu da drugu sezonu za redom kao prvak Srbije zaigraju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tim sa Marakane bi već od drugog kola mogao da završi u grupi nepovlašćenih timova, a takav scenario još je više izvestan nakon duela 5. kola plej-ofa bugarskog šampionata. Botev iz Plovdiva savladao je CSKA iz Sofije rezultatom 2:0 (0:0), pa Ludogorec pet kola pre kraja ima pet bodova više u odnosu na "Armejce" iz glavnog grada Bugarske. Ako vam je nejasno na koji način bi ovakav rasplet u bugarskom šampionatu uticao na poziciju Crvene zvezde, dovoljno je reći da Ludogorec ima klupski koeficijent 27.000, a CSKA iz Sofije 3.500.

Meč između Zvezde i Ludogoreca 2016. godine u Beogradu
Meč između Zvezde i Ludogoreca 2016. godine u Beogradu foto: Saša Pavlić Koky

To znači da je još jedan klub sa boljim koeficijentom od Crvene zvezde (16.750) vrlo blizu šampionske titule i statusa povlašćenog tima na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Kako trenutno stoje stvari, Zvezdini potencijalni rivali u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona mogli bi da budu

Seltik (31.000), Kopenhagen (31.000), Dinamo Zagreb (29.500), BATE Borisov (27.500), Astana (27.500), Ludogorec (27.000), APOEL (25.500), Legija (24.500), Karabag (22.000) i Maribor (18.500).

Fudbaleri Bate Borisova slave gol protiv Arsenala
Fudbaleri Bate Borisova slave gol protiv Arsenala foto: EPA

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan je za 18. jun, a u tome i leži Zvezdina nada jer bi kao i prošle godine i pored statusa nepovlašćenog kluba mogla da igra protiv slabijih rivala ukoliko oni prethodno eliminišu favorita.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.