PREBOLEO SAM ZVEZDU, ALI BILO JE VEOMA TEŠKO: Možda su treneri mislili da nisam dovoljno dobar, ne krivim ih...
Stadion Crvene zvezde pred meč sa Napolijem u Ligi šampiona, Foto: Starsport©

ispovest

PREBOLEO SAM ZVEZDU, ALI BILO JE VEOMA TEŠKO: Možda su treneri mislili da nisam dovoljno dobar, ne krivim ih...

Na Marakani se zadržao šest godina, ali nije dobio priliku da zaigra za prvi tim

Objavljeno: 21:20h

Marko Dmitrović je za kratko vreme od anonimusa za ljubitelje fudbala izrastao u sjajnog golmana i sa svojim Eibarom konstatno pruža dobre partije u španskoj Primeri.

Reprezentativni broj 1 je za Sportklub pričao o svojoj karijeri, a posebno interesantan je deo u kojem je pričao o svom matičnom klubu - Zvezdi.

Na Marakani se zadržao šest godina, ali nije dobio priliku da zaigra za prvi tim. Za nekoga ko je maštao o tome prilično razočaravajuće, ali Marka to nije demoralisalo, iako priznaje da je teško podneo.

- Vremenom preboliš i shvatiš da moraš da nastaviš dalje. U tom trenutku mi je bilo teško jer smatram da sam zaslužio šansu, gledajući koje sve pre mene dobio priliku. Stalno su mi govorili da maksimalno računaju na mene, međutim te reči se nikada nisu ostvarile. Možda ja u tom momentu zaista nisam bio spreman za gol Zvezde, možda su treneri smatrali da nisam dovoljno dobar, možda su bili u pravu, ne okrivljujem nikoga. Ja sam smatrao da sam spreman, posebno imajući u vidu ko je pre mene dobio šansu. Ipak, uvideo sam da za mene u tom trenutku nije bilo budućnosti i odlučio sam se za odlazak i mogu da kažem da je to bila prava odluka - priča Dmitrović.

Marko Dmitrović na okupljanju reprezentacije Srbije
Marko Dmitrović na okupljanju reprezentacije Srbije foto: Beta/Branislav Božić

Usledile su epizode u Mađarskoj i Engleskoj gde je bio član Ujpešta i Čarltona, ali nije se sve odvijalo kako je očekivao jer nije branio koliko je želeo. - Da mi je neko rekao dok sam bio mlađim kategorijama Crvene zvezde da će mi karijera ići preko Mađarske i engleske druge lige, pa druge lige Španije, ne bih mu verovao. Nisam zamišljao tako zaobilazni put. Očekivao sam da ću se ostvariti kao prvi golman Zvezde, pa transfer u drugi klub, da Zvezda zaradi, ali nije se desilo. U Mađarskoj i Engleskoj sam bio kratko, imao prolazne faze. Nisam ni branio standardno i nisam bio srećan, ali je svaka epizoda imala značaj u mom razvijanju. Sazreo sam i kao čovek i kao golman, stekao razna iskustva, naučio mnogo stvari i očvrsnuo kao osoba - kaže reprezentativac za Sportklub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.