TEŠKA SUDBINA BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Poroci mu uništili život, svi su ga zaboravili, a dane provodi sam u selu!
Slavko Perović, Pižon i Nikola Radmanović na meču iz 2009. godine, Foto: Starsport©

strašno

TEŠKA SUDBINA BIVŠEG IGRAČA ZVEZDE: Poroci mu uništili život, svi su ga zaboravili, a dane provodi sam u selu!

"Ako je pevao pesmu "Kafana je moja sudbina", onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega"

Objavljeno:

Teška sudbina Nikole Radmanovića, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, kasnije i trenera, koji je u stručnom štabu trenirao prvi tim uz Vladimira Petrovića Pižona.

Igrao je za Crvenku, Vrbas, Bečej, Crvenu Zvezdu, špansku Meridu. Među crveno-belima, u eri trenera Ljupka Petrovića, odigrao je oko 80 utakmica. 1995. godine, u dresu Crvene Zvezde, zajedno sa Dejanom Stankovićem, Zvonkom Milojevićem, Dejanom Petkovićem i Pericom Ognjenovićem, osvajio je duplu krunu i tako je svoje ime zlatnim slovima upisao među šampione.

Njegov bivši klub Crvenka je na Fejsbuku objavila njegovu priču, a mi vam je prenosimo.

- Nikola Radmanović je čovek velikog šarma, duhovit na terenu i van njega. Voleo je sva zadovoljstva života, imao je ukus za sve što je lepo. Voleo je ljude, muziku, društvo, kafanu. Družio se sa najvećim zvezdama domaće estrade i dovodio ih u Crvenku. Svojom pojavom zaustavljao je saobraćaj i bio je idol mladih. Bilo gde da sedne u Crvenki, odmah bi za njegov sto stiglo piće ili bi ga kelner upitao šta želi, jer to naručuje čovek za drugim stolom. Živeo je Nikola buran život i kao većina mladih ljudi nije razmišljao o tome šta će biti sutra.

Ako je Nikola pevao pesmu "Kafana je moja sudbina", onda je pevao istinu. Kafana mu to zaista i jeste. I kao radno mesto i kao drugi dom i kao pogibija koja će mu odneti i godine i zdravlje i novac, do koga je držao kao do lanjskog snega. Novac je trošio, delio, ostavljao po kockarnicama. Dok su drugi igrali da se skuće i zarade, Nikola je igrao za poroke.

Danas Nikolu možete sresti na ulicama Crvenke kao i svakog prosečnog čoveka. Dane provodi sam i zaboravljen. Zaboravili su ga i klub i saigrači i prijatelji.

Kada sretnete Nikolu na ulici ili u kafani pozdravite ga i počastite. Niko nije zaslužio takvu sudbinu, a najmanje ikona jednog vremena i jedne generacije Nikola Radmanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.