ZVEZDI NIŠTA NE IDE NA RUKU: Liga šampiona će biti pretežak zalogaj!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©, Wikipedia

liga šampiona

ZVEZDI NIŠTA NE IDE NA RUKU: Liga šampiona će biti pretežak zalogaj!

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo bi da bude održan 18. juna

Objavljeno: 12:09h

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se pred odbranom titule u domaćem šampionatu, a samim tim i pred još jednim nastupom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crveno-beli će overiti titulu ukoliko u sledećem kolu savladaju Vojvodinu, a Radnički iz Niša izgubi od Proletera. Tako bi crveno-beli drugu sezonu za redom došli u priliku da se bore za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Ukoliko odbrane titulu fudbaleri Crvene zvezde startovaće od prvog kola kvalifikacija za elitno takmičenje kao 84. tim na UEFA rang listi i sa koeficijentom 16.750.

Radi se o koeficijentu koji Zvezdi garantuje status povlašćenog tima na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali je problem u tome što će odmah biti obavljen i žreb za drugo kolo kvalifikacija, a čini se da je Zvezda bliža grupi nepovlašćenih. Deset klubova imaće status povlašćenih na žrebu za drugo kolo, a među njima će sigurno biti Dinamo Zagreb (29.500), BATE Brisov (27.500), Astana (27.500) i PAOK (23.500).

Fudbaleri Dinama iz Zagreba
Fudbaleri Dinama iz Zagreba foto: EPA

Ostaje otvoreno pitanje za još šest mesta u grupi povlašćenih, a najveće šanse da ih zauzmu imaju klubovi sa koeficijentom većim od 20.000. Zvezdi trenutno ništa ne ide na ruku jer su blzu šampionskih titula ekipe Kopenhagena, Seltika, Maribora, Karabaga, Legije i APOEL-a, a ukoliko Ludogorec odbrani titulu u Bugarskoj crveno-beli definitivno nemaju šanse da budu povlašćeni na žrebu za drugo kolo kvalifikacija. To znači da bi pobrojani klubovi mogli da budu potencijalni rivali Crvene zvezde već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a složićete se da među njima ima mnogo onih koje bi valjalo izbeći.

Fudbaleri Crvene zvezde slave pobedu u derbiju
Fudbaleri Crvene zvezde slave pobedu u derbiju foto: Starsport©

Ako je za utehu, postoji šansa da se kao i prošlog leta Zvezdi osmehne sreća pa da rivali koji su bili povlašćeni i slovili za favorite ispadnu, a da onda crveno-beli dobiju na papiru lakšeg protivnika. Sećate se da je Zvezda prošle sezone u drugom kolu kvalifikacija dobila za rivala boljeg iz dvomeča APOEL-a i Suduve, a ispostavilo se da je to bio litvanski šampion. Zatim je crveno-bele "pogledala sreća" i u trećem kolu jer su umesto sa Legijom snage odmerili sa ekipom Spartaka iz Trnave. Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo bi da bude održan 18. juna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.