RAMBO OTKRIO ZAŠTO NIJE BIO REPREZENTATIVAC: Bilo je zakulisnih radnji, drugi su vukli konce, ja nisam bio podoban!
Dejan Rambo Petković, Foto: Dado Đilas

POSLE VIŠE OD 20 godina

RAMBO OTKRIO ZAŠTO NIJE BIO REPREZENTATIVAC: Bilo je zakulisnih radnji, drugi su vukli konce, ja nisam bio podoban!

On je, međutim dodao da ipak ne vredi da žali ni zbog čega jer, kako je rekao, nije on bio u pitanju, niti je on mogao da odlučuje

Objavljeno:

Bivši jugoslovenski fudbalski internacionalac Dejan Rambo Petković rekao je da više žali zbog toga što nije učestvovao na Evropskom prvenstvu 1992. godine u Švedskoj nego na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Na pitanje da li je mu je najveća rana u karijeri to što nije igrao na SP u Francuskoj, rekao je da nije.

- Mnogo više žalim što sam 1992. bio u onom timu reprezentacije koji je Ivica Osim odveo na EP u Švedskoj, ali smo zbog sankcija izbačeni sa takmičenja nekoliko dana pre početka. Posle je to EP osvojia Danska koja se nije ni kvalifikovala, jer je u grupi bila iza nas - rekao je Dejan Rambo Petković u intervjuu za ukršnje izdanje lista "Danas".

On je, međutim dodao da ipak ne vredi da žali ni zbog čega jer, kako je rekao, nije on bio u pitanju, niti je on mogao da odlučuje.

- Bilo je tu mnogo zakulisnih radnji i mislim da nema smisla da se ponovo vraćam na to 20 i više godina kasnije. Neki drugi ljudi su vukli konce, a ja očigledno nisam bio miljenik ili nisam bio podoban, šta god - dodao je bivši fudbaler.

Iako nije dobio priliku da zaigra za reprezentaciju Jugoslavije (SRJ) i kasnije Srbije i Crne Gore (SCG) i zaigra na nekim važnijim takmičenjima zbog čega je bio predmet različitih kontroverznih priča i tumačenja, Petković se proslavio igrama u Brazilu gde je tri puta proglašavan igračem godine, a proglašen je i počasnim građaninom Rio de Žaneira, gde je branio boje Flamenga, Vaska Da Game i Fluminensea.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.