DA LI STE NEKAD VIDELI NEŠTO SLIČNO? Čuki je bio potreban bod i dobili su ga u 91. minutu na bizaran način
Neobična odluka sudije koja je dovela do izjednačenja, Foto: Printscreen/Youtube/Superliga Srbija

Bizarno baš

DA LI STE NEKAD VIDELI NEŠTO SLIČNO? Čuki je bio potreban bod i dobili su ga u 91. minutu na bizaran način

Prilično bizarna situacija koja je za veći deo javnosti ostala potpuna enigma, tačnije odluka arbitra Pipera

Objavljeno:

Fudbaleri Radničkog i Čukaričkog odigrali su u Nišu nerešeno 2:2, u prvoj utakmici 33. kola Superlige Srbije.

Kada je izgledalo da će domaći tim osvojiti sva tri boda, sudija Petar Piper dosudio je indirektan udarac posle kojeg je, u prvom minutu sudijske nadoknade, Stojanović postavio konačan rezultat.

Niko nije mogao da nasluti da će gosti doći do gola, kada je golman Radničkog Borivoje Ristić sa sigurnošću došao do lopte posle jednog prekida.

On je, ipak, tada ušao u verbalni duel sa jednim od fudbalera tima sa Banovog brda, a sudija Petar Piper je njegov "obračun" posmatrao i čekao.

Nekoliko sekundi kasnije glavni arbitar je dosudio indirektan udarac, zbog čega su se igrači domaćina pobunili. Golman Ristić se predugo zadržao u verbalnom duelu i zaboravio da izbaci loptu iz svog naručja.

Kako se pretpostavlja, razlog za indirekt je bio taj što, prema pravilima, golman ima pravo maksimalno šest sekundi da zadrži loptu u svojim rukama nakon što do nje dođe, a to nije uradio u ovom slučaju.

Opisanu situaciju pogledajte na priloženom videu od 3:53.

Čitav meč ostao je u senci nemilog događaja koji se zbio u tunelu po okončanu utakmice. Pre izvođenja indirektnog udarca trener Radničkog Simo Kurnić isključen je sa utakmice. On je istrčao preko celog terena na drugu stranu kako bi kroz tunel napustio Čair. Pre ulaska u isti Krunić je nešto gestikulirao ''Meraklijama'' zbog čega je nastao opšti haos.

Taman kada se situacija malo smirila, Čukarički je postigao gol i nastao je novi haos. Pomoćni trener Radničkog Vidak Bratić, koji je na ovom meču vodio ekipu umesto Lalatovića, takođe je isključen, pa je krenuo za Krunićem u tunel. Posle gestikulacije trener Čukaričkog, Bratić je poludeo i želeo je da se obrčauna sa njim, ali je obezbeđnje smirilo celu situaciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.