DRAGO MI JE ŠTO SMO UGROŽENI! Bambi Tošić o greškama drugih što nije igrao, moranju Zvezde i podeljenim Grobarima!
Zoran Tošić pred novinarima u Teleoptiku, Foto: Adria Media TV

Uoči duela

DRAGO MI JE ŠTO SMO UGROŽENI! Bambi Tošić o greškama drugih što nije igrao, moranju Zvezde i podeljenim Grobarima!

Jedan pod najiskusnijih igrača Partizana je odgovorio na mnoge teme

Objavljeno: 18:31h

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da njegova ekipa i pored toga što nema šanse da osvoji titulu u predstojećem Večitom derbiju protiv Crvene zvezde želi pobedu, jer želi da se domogne plasmana na evropsku scenu. - Derbi je poseban, bez obzira na stanje u ekipi i situaciju na tabeli. Pošto smo izgubili šansu za titulu ostaje nam da u našoj najvećoj utakmici pokažemo da imamo kvalitet i da dobrim rezutatom ostanemo u trci za poziciju koja vodi u Evropu - rekao je Tošić novinarima u SC Teleoptik. - Kad malo bolje razmislim, drago mi je što smo, na neki način, ugroženi po pitanju plasmana na međunarodnu scenu. To znači da moramo da budemo oprezni i koncentrisani. Ništa nismo osigurali. To nas gura napred, da pobedimo svaku utakmicu. Ako smo izgubili šansu za titulu, nismo za Evropu. Moramo da potrudimo da bismo završili tamo gde hoćemo. Budni smo - dodao je on.

Partizan će u četvrtak od 19.00 gostovati Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u 33. kolu Superlige Srbije, a Tošić je izrazio nadu da će dobiti priliku u startnoj postavi. - Nadam se da ću ovog puta biti u sastavu. Jedva čekam da utakmica počne i radujem joj se. Žao mi je što i svojim, kao i greškama nekih drugih ljudi nisam imao priliku da igram u prethodnim derbijima. Nadam se da to sad neće biti slučaj - rekao je Tošić i dodao da je prethodni meč protiv Radničkog propustio kako bi " 100 odsto spreman dočekao Večiti derbi".

Zoran Tošić se nada da će konačno zaigrati u Večitom derbiju ove sezone
Zoran Tošić se nada da će konačno zaigrati u Večitom derbiju ove sezonefoto: Starsport©

Na konstataciju novinara da je Partizan u oba ovosezonska derbija bio bolji rival, Tošić je rekao da ekipa u "mečevima kada je najpotrebnije daje sve od sebe". - Na 'manjim' mečevima, gde smo apostrofirani kao favoriti, imamo problem, fali nam glad za pobedom, bodovima... Na tome moramo da radimo. A ove 'velike' utakmice kao da izvlače najbolje iz nas. Kad izgubiš šanse za titulu onda ekipa pada, sa te strane nemamo motiv kao ranije, ali bez obzira na to ko istrči na teren, derbi je utakmica koja se igra posebnim žarom, te ne mislim da će nas nas uticati pozicija na tabeli ili bodovna razlika - rekao je Tošić.

Zoran Tošić je pohvalio ekipu Crvene zvezde
Zoran Tošić je pohvalio ekipu Crvene zvezdefoto: Starsport©

Tošić je rekao da Zvezda zaslužuje maksimalno poštovanje. - Imaju dobru ekipu, takmičili su se na tri fronta, dugačka im je klupa, dosta je tu kvalitetnih pojedinaca. Igraju na svom stadionu, na prvom su mestu, očekuje se da u ovom trenutku favoriti. A mi ćemo iz mirnoće, pošto nismo pod moranjem, da tražimo šansu. Jedva čekam da počne utakmica, da se nadmećemo i nadigravamo - kazao je Tošić.

Zoran Tošić nije želeo da komentariše suđenje u Nišu
Zoran Tošić nije želeo da komentariše suđenje u Nišufoto: Starsport©

On nije želeo da komentariše sudije, kao i da je pobeda u derbiju bitna ekipi, bez obzira što bi Radnički iz Niša eventualnim trijumfom nad Čukaričkim prišao na samo bod zaostatka. Tošić se osvrnuo na navijače Partizana i izrazi žaljenje što su podeljeni u tri frakcije. - Žao nam je što nismo zajedno, što ne podržavamo i bodrimo klub. Igrama i pobedama ćemo pokušati da privučemo što više publike. To nam je obaveza. Nadam se da će se u budućnosti sve rešiti. Pritisak ne osećamo, jer kad izađeš na teren prestaneš da razmišljaš o tome da li su tri grupe navijača i kakvi sve problemi postoje - zaključio je Tošić.

BONUS VIDEO:

(B. Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.