ŠAPEKOENSE DOŽIVEO NOVU NESREĆU: Sudija ih uz pomoć VAR-a skandalozno opljačkao i ukrao im titulu!
Sudija je uz pomoć VAR tehnologije odlučio da lopta nije prešla celim obimom gol liniju, Foto: Printscreen/Twitter/@aziadaChape

Kakva skandalozna odluka

ŠAPEKOENSE DOŽIVEO NOVU NESREĆU: Sudija ih uz pomoć VAR-a skandalozno opljačkao i ukrao im titulu!

Iz kluba su najavili žalbu Fudbalskom savezu Brazila

Objavljeno:

Sećamo se svi dobro brazilskog kluba Šapekoense po onoj stravičnoj avionskoj nesreći u kojoj im je poginuo gotovo ceo tim pre dve godine.

Sada ih je zadesila nova nesreća i to na sportskom terenu pošto su ostali bez titule u regionalnoj ligi Brazila zbog klasične sudijske krađe, jer je glavni arbitar doneo skandaloznu odluku.

Naime, u duelu protiv Avaija i finalu lokalnog šampionata Santa Katarije, pobednika su odlučivali jedanaesterci i tada sudija stupa na scenu.

Udarac Bruna Pačeka, igrača Šapekoensea, odbio se od prečke i lopta je završila iza leđa golmana Avaija. Arbitar nije bio siguran da je lopta celim obimom pala iza gol linije pa je odlučio da konsultuje VAR tehnologiju.

I gledajući usporene snimke došao do zaključka da lopta ipak nije prešla celim obimom gol liniju, pa je odlučio da poništi ovaj penal Šapekoensea, a s obzirom da je to bio poslednji penal u seriji samim time je Šapekoense ostao bez pobede i trofeja.

Revoltirani su bili zbog ove odluke u taboru Šapekoensea, čak su najavili i da će se žaliti zbog svega što se dogodilo.

- Želimo da naglasimo kako ne priznajemo ovaj rezultat. Žalićemo se i tražiti da se utakmica poništi - rekao je predsednik kluba i osvrnuo se na sudiju:

- Osećamo se mirno zbog ove velike greške sudije kog treba izbaciti iz fudbala na šest do 12 meseci. Nećemo ćutati o ovome - zaključio je prvi čovek Šapekoensea.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.