Nedavno je pokidao ligamente i jedva hoda, a trener PAOK-a ga uveo u igru u meču za titulu! Ali razlog je poseban!
Vieirinja sa pokidanim ligamentima ulazi na teren, Foto: Printscreen/Twitter/@CBourpiff

Nije to bilo ko

Nedavno je pokidao ligamente i jedva hoda, a trener PAOK-a ga uveo u igru u meču za titulu! Ali razlog je poseban!

Znao je Razvan Lučesku šta radi

Objavljeno:

PAOK je 34 godine čekao na šampionsku titulu u Grčkoj i konačno ju je osvojio ove sezone.

Pobedom nad Levadijakosom crno-beli iz Soluna ostvarili su višedecenijski san, a pred sam kraj meča svedočili smo jednoj neverovatnoj sceni.

Trener Razvan Lučesku uveo je na teren igrača koji je nedavno pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i jedva da može da hoda, a kamoli da igra.

Međutim, taj igrač nije bilo koji, niti je to bila neka taktička ideja rumunskog stručnjaka, već je to bio potez poštovanja i ukazivanja časti, jer taj igrač je verni vojnik kluba i dugogodišnji kapiten Vieirinja.

On je uveden na teren kako bi sa kapitenskom trakom na ruci dočekao kraj utakmice i dobio aplauze i ovacije navijača, a čitava ta scena je delovala vrlo emotivno.

Vieirinja je istinska legenda PAOK-a i kapiten
Vieirinja je istinska legenda PAOK-a i kapitenfoto: EPA/Will Oliver

- Veoma sam srećan zbog saigrača, bolje nisam mogao ni da poželim. Nažalost, ne mogu skakati sa njima. Čast mi je što su mi navijači skandirali ime i ova titula je i za moju porodicu - rekao je Vieirinja posle meča.

Portugalac je najveći deo karijere proveo među solunskim crno-belima, kod kojih je stigao iz Porta 2008. godine i igrao za njih do 2012. da bi potom prešao u Volfzburg. U Nemačkoj je proveo 5 godina, a onda se 2017. godine vratio u voljeni PAOK u kome želi da završi karijeru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.