BRUKA, SRAMOTA, SKANDAL! U Srbiji TUKU čak i ŽENE SUDIJE: Pesnica u glavu i uvrtanje ruke devojci posle utakmice!
Sudija Mima Stanković je pretučena od strane fudbalerki iz Topole, Foto: Printscreen/Youtube

Šamar srpskom fudbalu

BRUKA, SRAMOTA, SKANDAL! U Srbiji TUKU čak i ŽENE SUDIJE: Pesnica u glavu i uvrtanje ruke devojci posle utakmice!

Još jedna epizoda blata i mulja ovdašnjeg fudbala

Objavljeno:

Ovo je već više prekardašilo i vreme je da se reaguje drakonski i žestoko! Nema gotovo nedelje da u srpskom fudbalu se ne dogodi neki sramotni skandal ili bruka i sramota, ali ovo sada je stvarno prelilo čašu.

Ni žene koje se bave suđenjem u srpskom fudbalu više nisu ni bezbedne, ni pošteđene divljačkih fizičkih napada, pa čak ni na utakmicama u ženskoj konkurenciji.

Novi šamar za ovdašnji fudbal stigao je iz Topole gde su meč igrale fudbalerke Karađorđeva protiv TSC-a iz Kanjiže, a na meti domaćih fudbalerki bila je sudijska trojka sastavljena od tri dame, piše "Sportski žurnal".

Najgore je prošla Mima Stanković koja je završila čak u Urgentnom centru u Nišu zbog povreda koje su joj igračice Karađorđeva nanele, a odatle je u Fudbalski savez Srbije stigao lekarski izveštaj o povredama koje je doživela Stankovićeva.

Nakon što je odsvirala kraj utakmice u kojoj su pobedile gošće golom golmanke u poslednjim trenucima, gnevne domaće fudbalerke su se obrušile na Stankovićevu i njene pomoćnice.

Igračice Karađorđa su smatrale da je strelac Maja Ubović (i to golman!) prethodno napravila faul, a da ni korner posle koga je postignut gol nije trebalo da bude dosuđen. Nastao je stampedo prema arbitru, a kao glavni akter napada imenovana je domaća igračica sa brojem devet Aleksandra Stanojević. Kako se navodi, njoj se na teret stavlja "udaranje pesnicom i zavrtanje zgloba glavnom sudiji".

Kancelarija Disciplinske komisije FSS zatražila je i dodatne izjave golmana Dijane Mitić zbog pokušaja fizičkog napada, a navodi se da je na sudiju atakovala i Katarina Gajić. Slučaj iz Topole prijavljen je Fudbalskom savezu Srbije, odnosno Disciplinskoj komisiji. Izveštaj i dokumenta se već nalaze u kancelariji ovog tela i očekuje se reakcija.

Napadnuta Stankovićeva je inače i dalje aktivna igračica jer nosi dres Mašinca iz Niša već dugi niz godina, a igrala je i u Ligi šampiona za žene svojevremeno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.