MILOJE ZOVE NA JEDINSTVO ZVEZDAŠA: Svako ko dobrovoljno da krv na Marakani dobija besplatnu kartu za Večiti derbi!
Vladan Milojević je pozvao zvezdaše na jedinstvo, Foto: crvenazvezdafk.com

Nova akcija crveno-belih i delija

MILOJE ZOVE NA JEDINSTVO ZVEZDAŠA: Svako ko dobrovoljno da krv na Marakani dobija besplatnu kartu za Večiti derbi!

Akcija se organizuje u ponedeljak i utorak

Objavljeno:

Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje FK Crvena zvezda, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, biće održana u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

Ovo je 16. put da klub sa Marakane organizuje akciju „Crveno-bela krv“, što je nova prilika da zvezdaši pokažu svoju humanost na delu i daju krv onima kojima je najpotrebnija.

Svako ko ovaj put odluči da pomogne nekome ujedno će dati i doprinos još jednoj velikoj akciji u sklopu najave spektakla koji je planiran 19. maja - na proslavi 30. titule i proslavi 30. rođendana Delija koje se kroz svoje postojanje bave i humanitarnim radom.

Zato je ovaj put cilj 900 davalaca krvi, a upravo se ta brojka dobije kada se 30 pomnoži sa 30.

Takođe je veoma bitna informacija da svako ko bude dao krv dobiće i besplatnu kartu za predstojeći Večiti derbi koji se igra na Marakani u četvrtak 25. aprila.

Dobrovoljno davanje krvi biće moguće u ponedeljak i utorak, 22. i 23. aprila, od 10 sati do 18:30, u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, gde će zvezdaši po opet moći da pokažu kakvo srce imaju.

- Naši navijači prave toliko lepih stvari. U ime ekipe i kluba pozvao bih što više njih da ovim humanim gestom pomognu sunarodnicima. Jedinstvo je uvek potrebno i zato verujem da će se i prilikom ove akcije skupiti veliki broj jedinica krvi - rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević i tako pozvao zvezdaše da pomognu onima kojima je krv neophodna.

Nove zalihe krvi su uvek neophodne, a akcija „Crveno-bela krv“ u saradnji sa Institiutom za transfuziju krvi Srbije svaki prethodni put je imala izuzetan odziv i verujemo da će tako biti i ovog puta.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, naspavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata. Interval između davanja krvi treba da bude tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri za osobe ženskog pola.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.