OVO JE BIZARNO: Nije bio ni rođen kad je Ajaks poslednji put igrao polufinale Lige šampiona, a sad ih je doveo tu!
Matijas de Liht je svojim golom uveo Ajaks u polufinale Lige šampiona, Foto: AP

Zato ga juri cela Evropa

OVO JE BIZARNO: Nije bio ni rođen kad je Ajaks poslednji put igrao polufinale Lige šampiona, a sad ih je doveo tu!

Klinac od 19 leta je postigao odlučujući gol u Torinu

Objavljeno: 11:16h

Kapiten Ajaksa Matijas de Liht, nakon što je odlučujućim golom eliminisao Juventus u Torinu (2:1), kaže da njegov tim nije završio posao i da želi da ide do same završnice, odnosno da proba da peti put u klupskoj istoriji osvoji titulu prvaka Evrope.

- Ovo je bizarno. Ovo nije normalno. Nemam reči. Još jednom smo pokazali da smo mnogo jaki i da možemo protiv najboljih na svetu - rekao je kapiten ekipe i strelac drugog gola za holandski klub posle utakmice u Torinu.

Matijas de Liht postiže gol među štoperima Juventusa
Matijas de Liht postiže gol među štoperima Juventusafoto: AP

On je postao drugi najmlađi defanzivac-strelac u nokaut fazi elitnog takmičenja, odmah posle Žoela Matipa, i sada je uveren da "kopljanici" nisu sve pokazali. - I dalje ima da se igra, nismo se zadovoljili. Sledeće utakmice takođe će biti važne. Uradili smo to protiv Bajerna i Real Madrida, a sada i protiv Juventusa - rekao je de Liht posle utakmice za BT Sport.

Matijas de Liht je drugi najmlađi strelac među defanzivima u nokaut fazi
Matijas de Liht je drugi najmlađi strelac među defanzivima u nokaut fazifoto: AP

De Lihta ističe da je trijumf na gostovanju sedmostrukom uzastopnom šampionu Italije mogao da bude i ubedljiviji. - Mogli da damo još neki gol, slobodno bih rekao da je realno 4:1. To je velika stvar za nas - navodi sjajni Holanđanin. Prema njegovim rečima, celoj planeti je sada jasno koliko dobar fudbal igra Ajaks. - Ne mogu da opišem koliko mnogo emocija nadolazi. Neverovatno je da ekipa iz Holandije pokaže svetu šta sve može. Imamo ogroman potencijal, još smo mladi i svi su videli kako igramo - rekao je on i dodao:

Matijas de Liht u duelu sa Kristijanom Ronaldom
Matijas de Liht u duelu sa Kristijanom Ronaldomfoto: AP

- Ovo je ludo, nisam bio ni rođen kada je Ajaks poslednji put igrao polufinale Lige šampiona. Fudbaleri Ajaksa sa srpskim reprezentativcem Dušanom Tadićem u polufinalu Lige šampiona čekaju boljeg iz večerašnjeg revanša Mančester Sitija i Totenhema (0:1). Slavni klub iz Amsterdama poslednji put je bio na krovu Evrope 1995. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta /Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.