ČUDESNI AJAKS JE U POLUFINALU: Holandsko koplje probilo Ronaldov Juventus! Mesi rešio Junajted za 20 minuta!
Foto: EPA/Alessandro DI Marco

Liga šampiona, 1/4 finale

ČUDESNI AJAKS JE U POLUFINALU: Holandsko koplje probilo Ronaldov Juventus! Mesi rešio Junajted za 20 minuta!

Sva dešavanja na ovim mečevima ste pratili u lajv-blogu na Espresu

Objavljeno: 23:10h

Bajka Ajaksa se nastavlja! Posle čuda u Madridu, "kopljanici" su napravili i novu senzaciju u Torinu i eliminisali Juventus 2:1 u četvrtfinalu Lige šampiona, i pridružili se Barseloni u polufinalu.

Ovog utorka uveče saznali smo prvo dvoje polufinalista Lige šampiona, a to su kao što već rekosmo Ajaks i Barselona.

Barselona nije imala nikakvih problema u revanšu sa Mančesteru junajtedom na svom terenu, posle pobede 1:0 u prvom meču u gostima.

Lionel Mesi je postigao 2 gola protiv Mančester junajteda
Lionel Mesi je postigao 2 gola protiv Mančester junajtedafoto: AP

Lionel Mesi je sve rešio u prvih 20 minuta sa dva gola (kod drugog imao pomoć De Hee koji je neverovatno kiksirao), pa je bilo samo pitanje koji će biti krajnji rezultat, a njega je postavio Kutinjo fantastičnim golom u drugom poluvremenu.

Daleko više uzbuđenja je bilo u Italiji, a tim koji je pokupio simpatije celog fudbalskog sveta nastavio je da živi svoj san čudesno odigranim drugim poluvremenom.

Posle 1:1 u prvom meču u Amsterdamu nekako su smušeno počeli utakmicu i tek kada su posle pola sata primili gol, zaigrali su onako kako igraju tokom cele sezone.

Kristijano Ronaldo postiže vodeći gol za Juventus
Kristijano Ronaldo postiže vodeći gol za Juventusfoto: EPA/Alessandro DI Marco

Van den Bek se brzo revanširao Kristijanu Ronaldu i poravnao rezultat, pa je sve vraćeno na početak.

I onda neverovatno drugo poluvreme ekipe Ten Katea. Počeli su da ređaju šanse, i to one iz reda stopostotnih pred golom Ščensnog koji je činio čuda i spašavao svoju ekipu, dok igrači Juventusa nisu znali kakvi su ih to mladi vukovi spopali i kakvi su ih jadi snašli.

Ali ni Ščensni nije mogao da brani sve, a u 67. minutu je pala odluka. Matijas De Liht, momak od 19 godina za koga Barselona nije žalila para, skočio je posle kornera i pogodio mrežu domaćina za ekstazu među navijačima Ajaksa.

Matijas de Liht daje drugi gol za Ajaks koji je odlučio pobednika
Matijas de Liht daje drugi gol za Ajaks koji je odlučio pobednikafoto: EPA/Alessandro DI Marco

Nisu se oporavili od tog šoka igrači Juventusa, pa su čak gosti bili bliže trećem golu, nego domaćini drugom, o čemu svedoči i podatak da u drugom poluvremenu nisu imali nijedan šut u okvir gola.

Izdržali su mladi momci iz Amsterdama predvođeni našim Dušanom Tadićem do kraja, a potom je slavlje moglo da počne.

Dušan Tadić posmatra kako lopta ulazi u mrežu Ščensnog
Dušan Tadić posmatra kako lopta ulazi u mrežu Ščensnogfoto: EPA/Alessandro DI Marco

Ajaks sada u polufinalu čeka boljeg iz dvomeča Mančester Siti - Totenhem (0:1), dok će Barselona igrati protiv boljeg iz dvomeča Porto - Liverpul (0:2).

LIGA ŠAMPIONA, 1/4 FINALE:

Utorak

Barselona - Mančester junajted 3:0 (1:0 prvi meč) (Mesi 16, 20, Kutinjo 61)

Juventus - Ajaks 1:2 (1:1 prvi meč) (Ronaldo 28 - Van den Bek 34, De Liht 67)

Sreda

Mančester Siti - Totenhen 21.00 (0:1 prvi meč) Porto - Liverpul 21.00 (0:2 prvi meč)

Sva dešavanja na ovim mečevima ste pratili u lajv-blogu na Espesu.

90. minut - Završene su obe utakmice! Ajaks i Barselona su u polufinalu!

90. minut - Traže sada igrači Juvntusa penal jer je lopta pogodila u ruku Blinda, ali posle konsultacija sa VAR sobom, sudija Turpan kaže da nema ništa od najstrože kazne.

80. minut - Poništen sada gol Zijeha kojim bi sve bilo rešeno. Posle konsultacija sa VAR sobom potvrđeno je da je napadač Ajaksa bio u ofsajdu.

74. minut - Nova velika šansa pred golom Juventusa. Mogao je sada Neres da reši svako pitanje oko prolaska u polufinale.

67. minut - GOOOL! Evo ga čudo u Torinu! Bilo je pitanje kada će Ajaks konačno postići drugi gol na meču, ređale su se šanse pred golom Ščensnog, ali Poljak nije mogao sve da odbrani.

Skočio je De Liht iznad svih posle kornera i zakucao loptu u mrežu. Sad vam je jasno zašto Barsa ne žali para za ovog devetnaestogodišnjaka.

61. minut - GOOOL! Ali u Barseloni. Felipe Kutinjo je video da je malo previše izleteo De Hea i odapeo sa dvadeset i nešto metara u samo rašlje gola.

61. minut - Evo prilike na drugoj strani. Odlično se Ronaldo oslobodio Blinda i proigrao Kena, ali je on svoj silovit udarac poslao daleko od gola.

58. minut - I nova neverovatna odbrana poljskog golmana koji spašava "staru damu" u ovim trenucima. Van den Bek je šutirao iskosa iz daljine, delovalo je kao da lopta ide u malu mrežu, ali nekako Ščensni uspeva da je izbaci jednom rukom preko gola.

52. minut - Strašna odbrana Ščensnog! Ni sam ne zna kako je sa nekoliko metara u stilu rukometnih golmana jednom rukom odbranio udarac Zijeha i uhvatio loptu.

46. minut - Primoran je Alegri bio da na poluvremenu izvrši izmenu usled povrede Paula Dibale, pa se na terenu našao Moize Kean.

45. minut - Lošim pokušajem Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca završeno je prvo poluvreme u Torinu.

45. minut - Spasio je sada De Hea Junajted da primi treći gol na isteku prvog poluvremena. Svi su videli već loptu u mreži, ali refleksom poput mačke je uspeo Španac da se vrati i sa gol linije izbaci loptu.

34. minut - GOOOL! Šok u Torinu! Van den Bek odmah poravnava rezultat. Posle lošeg udarca Zijeha lopta u stvari stiže do Van den Beka, a ovaj mirno šalje loptu u ugao.

Za svaki slučaj je ponovo konsultovan VAR, ali nije bilo nikakve dileme i pogodak je priznat.

28. minut - GOOOL! Kristijano Ronaldo ponovo trese mrežu Ajaksa za vođstvo! Sudija Turpan čeka reakciju iz VAR sobe i dobio je - proveriće na snimku da li je neko napravio faul u šesnaestercu Ajaksa pre gola, ali je snimak pokazao da je De Liht u stvari oborio svog saigrača. Gol za Juventus.

21. minut - Prva velika šansa na meču i to za Ajaks. Akciju je pokrenuo Tadić, prosledio je do Neresa koji se nije snašao, ali zato jeste ona došla do Van den Beka koji je podiže preko gola. Moguće i da je bio ofsajd.

19. minut - GOOOL! Ponovo Lionel Mesi, ali ovog puta na asistenciju Davida de Hee. Kakva glupost španskog golmana kome je lopta posle udarca Argentinca prošla kroz ruke i završila u mreži.

Barselona je već sada takoreći u polufinalu, jer je teško poverovati da će Junajted do kraja meča postići minimum 4 gola.

16. minut - GOOOL! Lionel Mesi ponovo izvodi svoju magiju! Na dva diblinga i poteza je nasela cela odbrana Junajteda, a potom precizan udarac sa ivice šesnaesterca i lopta je u mreži.

12. minut - VAR na delu u Barseloni! Sudija Feliks Brih je pokazao na belu tačku posle kontakta Rakitića sa Fredom, ali posle asistencije sudije iz VAR sobe pogledao je snimak i poništio svoju odluku, jer je bilo jasno da je Brazilac stigao do lopte pre Hrvata.

9. minut - I evo prvog velikog problema za Ajaks! Mazraui je doživeo već sada tešku povredu i moraće da bude zamenjen.

2. minut - Odmah velika šansa na "Kamp Nou" i to za Junajted. Rašford je izbio sam ispred gola Barselone, ali je suviše potkopao loptu i ona je samo očešala prečku sa gornje strane.

20.22 - Poznati su i sastavi timova za obe utakmice. Naš Nemanja Matić će meč na "Kamp Nou" početi na klupi za rezerve, dok je Dušan Tadić u startnoj postavi u Torinu.

Juventus: Ščensni, De Šiljo, Bonući, Rugani, Aleks Sandro, Džan, Pjanić, Matuidi, Bernardeski, Dibala, Ronaldo.

Ajaks: Onana - Feltman, Blind, De Liht, Mazraui - Šene, Van de Bek, De Jong - Zijeh, Tadić, Neres.

Barselona: Ter Štegen, Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba, Rakitić, Buskets, Artur, Mesi, Suarez, Kutinjo.

Mančester junajted: De Hea - Lindelof, Džons, Smoling, Jang - Mektomini, Fred, Pogba - Lingard, Rašford, Marsijal.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.