ZVEZDA SPAKOVALA 4 KOMADA LUČANCIMA: Jednom nogom su zakoračili u finale Kupa, nemoguća misija za Lučance
Crvena zvezda je pobedila Mladost 4:1 u prvom meču polufinala Kupa, Foto: Starsport©

Kup Srbije u fudbalu

ZVEZDA SPAKOVALA 4 KOMADA LUČANCIMA: Jednom nogom su zakoračili u finale Kupa, nemoguća misija za Lučance

Sva dešavanja na meču na Marakani ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 19:01h

Crvena zvezda je jednom nogom u finalu Kupa Srbije, možda čak i sa obe, ali opet čuda su i dalje moguća u fudbalu! Crveno-beli su na svom stadionu ubedljivo savladali Mladost 4:1 u prvom meču polufinala.

Kanonadom za 10 minuta u drugom poluvremenu domaći su opravdali ulogu apsolutnog favorita u ovom susretu i jasno stavili do znanja Lučancima da se ne nadaju previše, ako su se ponadali kada su postigli izjednačujući gol.

Dominirao je domaćin tokom čitavog meča i može se reći da su gosti imali sreće da meč završe sa samo četiri gola u mreži, s obzirom da su već na poluvremenu mogli da gube 3:0.

1 / 9 Foto: Starsport©

Ipak, bilo je samo 1:0 pošto je jedino Joveljić uspeo da zatrese mrežu Zečevića, a onda na startu drugog poluvremena Mladost preko Dimića stiže i do izjednačenja.

Međutim, to je bio okidač za izabranike Vladana Milojevića koji su rešili da pokažu da neće dopustiti nikakvo iznenađenje, pa je krenula serija golova. Milunović u 57, Pavkov u 60. i na kraju Ivanić u 68. rešavaju i meč i vrlo verovatno ishod celog polufinala.

Revanš meč u Lučanima je na programu 15. maja.

Drugi polufinalni par čine Partizan i Radnički iz Niša, koji u sredu igraju prvi meč u Humskoj.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI 4:1 (Joveljić 12, Milunović 57, Pavkov 60, Ivanić 68 - Dimić 53)

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Ben, Čaušič, Vulić (od 64. Ivanić), Marin (od 77. Simić) - Pavkov, Joveljić. Mladost: Zečević - Pešić (od 67. P. Jovanović), Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski (od 80. Selenić), Pavlović (od 46. Tešić), Dimić, L. Jovanović.

Sva dešavanja na meču na Marakani ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - Kraj utakmice! Zvezda je stekla ogromnu prednost od 4:1 u prvom meču polufinala Kupa.

80. minut - Spustila je sada Zvezda malo gas, pa nema nekih uzbuđenja na terenu, a Milojević je izveo Pavkova i Marina, kako bi sprečio neku povredu.

68. minut - GOOOL! E sada je već pitanje sa koliko golova u mrežu će Zvezda ispratiti Mladost! Posle šuta Pavkova na odbitak je naleteo Ivanić, koji je izbegao ofsajd i ubacio loptu u praznu mrežu.

60. minut - GOOOL! Zvezda verovatno rešava pitanje pobednika u ovom meču, ali želi što više golova kako bi se obezbedila za revanš. Posle centaršuta Pavkov sjajno reaguje u šalje loptu u mrežu.

57. minut - GOOOL! Kakav način za iskupljenje. Nemanja Milunović je ispravio svoju grešku kod gola Mladosti. Posle sjajnog centaršuta iz slobodnog udarca Marina, Milunović koristi svoju visinu i sa peterca prosleđuje loptu u mrežu.

53. minut - GOOOL! Mladost je šokirala Zvezdu na startu drugog poluvremena i to u jeku napada domaćina. Sevnula je kontra, Milunović je loše procenio situaciju i zaleteo se, a Jovanović ga je lako prevario i izbio sam ispred Borjana da bi potom nesebično dodao loptu do Dimića koji trese mrežu.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome je Zvezda mogla da ima bar tri gola prednosti umesto jednog.

1 / 16 Foto: Starsport©

42. minut - Nova šansa za Zvezdu. Rodić je centrirao i prebacio na drugu stativu. Tamo je bio Ben koji je lukavo vratio loptu na penal. Joveljić je natrčao i iz prve gađao visoko preko gola.

27. minut - Opet Babić! Pokušaj iz prve posle gužve pred golom Mladosti, ali je Zvezdin štoper šutirao pored gola. Zvezda je zaslužila 2:0 do sada...

34. minut - Prva šansa za Mladost posle velike greške u odbrani Zvezde! Desni bek Pešić je poslao dubinsku loptu u šesnaesterac, Borjan istrčao, a Milunović se nije snašao. Lopta ih je prošla i delovalo je da bi Jovanović mogao da je šutne u prazan gol, ali je Milunović stigao na vreme da se ispravi i ispuca.

Nemanja Milunović
Nemanja Milunovićfoto: Starsport©

25. minut - Mladost je pokušavala da igra petnaesteak minuta i dobro se držala, ali sada potpuna dominacija Crvene zvezde. Drugi gol je pitanje momenta. Milunović je krenuo napred, odigrao dupli pas sa Pavkovom, ali je izblokiran. Marin je odlično centrirao iz kornera, Babić gađao nogom pod prečku, ali je Zečević bio na visini zadatka.

17. minut - Nova velika šansa za Zvezdu! Čaušić je poveo loptu sa sredine, dodao do Marina koji je ubacio u kazneni prostor za Joveljića, a napadač domaćih nije uspeo da prebaci golmana Mladosti. Zečević je odbranio, lopta se odbila do Marina koji je izblokiran.

12. minut - GOOOL! I iz prvog ozbiljnijeg napada Zvezda stiže do vođstva, strelac Joveljić. Rodić je izveo aut sa leve strane, Pavkov uspeo da se zagradi i da u prijemu prosledi loptu do Joveljića koji je prevario Šataru, izašao sam na golmana i rutinski pogodio mrežu Mladosti.

10. minut - Mladost dosta dobro izgleda na terenu i nije došla samo da se brani. Crveno-beli su prinuđeni da svoje napade završavaju šutevima sa distance. Pokušavali su Vulić i Čaušić, ali bezuspešno.

16.20 - Poznati su sastavi za koje su se opredelila dva trenera.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić – Ben, Čaušič, Vulić, Marin – Pavkov, Joveljić. Mladost: Zečević – Pešić, Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski, Pavlović, Dimić, L. Jovanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.