NEMCI NAPRAVILI PRIČU O LUKI JOVIĆU: Pojavljuju se Lalatović, Joveljić... Rođeni je pobednik!
Luka Jović je postao glavna zvezda Bundeslige, Foto: AP/Armando Franca

REPORTAŽA "DOJČE VELEA"

NEMCI NAPRAVILI PRIČU O LUKI JOVIĆU: Pojavljuju se Lalatović, Joveljić... Rođeni je pobednik!

Napadač Ajntrahta je postigao 17 golova u prvenstvu, osam puta je bio strelac u Ligi Evrope pa je privukao pažnju drugih evropskih velikana

Objavljeno:

Da je Luka Jović potpuno zaludeo Bundesligu, znalo se od ranije.

Napadač Ajntrahta je postigao 17 golova u prvenstvu, osam puta je bio strelac u Ligi Evrope pa je privukao pažnju drugih evropskih velikana. Koliki je hit srpski napadač u Nemačkoj govori i reportaža "Dojče Velea" o Luki Joviću.

O Jovićevom putu su, osim njega, govorili i igrač Crvene zvezde Dejan Joveljić, trener mlađih kategorija Slavoljub Đorđević, trener Radničkog iz Niša, Nenad Lalatović.

- Počeo sam sa pet godina kao jako mlad u jednom klubu pored mog rodnog mesta. Posle sam otišao u Beograd gde sam dobio ponudu od jednog trenera iz Crvene zvezde da dođem na probu u najveći klub u Srbiji - rekao je Luka Jović.

Zanimljivo je da su Jović i Joveljić bili cimeri jedno vreme.

- Jedno vreme smo živeli zajedno na Petlovom brdu, što je autobusom na oko sat vremena od stadiona. Zajedno smo se buduli ujutro u šest sati, ili u 6:45 i uskakali u prvi autobus da bi stigli na vreme na trening ili na čas. Posle škole bi opet išli na trening i tek oko pet popodne bismo se vraćali nazad u stan - izjavio je Joveljić.

O Jovićevim počecima govorio je nekadašnji defanzivac crveno-belih Slavoljub Đorđević.

- Što se tiče omladinske škole, Crvena zvezda je možda među pet ili šest klubova u Evropi. Luke se sećam kada je bio petlić i pionir, već tada je odskakao od svoje generacije zbog fizičke snage, a i imao je "jaku glavu". Rođeni je pobednik - rekao je trener mlađih kategorija.

Na tržištu, Joviću je porasla cena samo u ovoj sezoni sa 25 na 55 miliona evra, a napadač tima iz Frankfurta je otkrio ko mu je idol.

- Svima su idoli Ronaldo ili Mesi, ali meni je Falkao. Mislim da nam se poklapaju stilovi igre. Voleo bih da dostignem njegove visine - izjavio je napadač Ajntrahta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.