OTKRIVENO ZAŠTO SU ČELSIJU ZABRANJENI TRANSFERI: Fantomski klinac iz Hrvatske će skupo koštati Plavce!
Logo Čelsija, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

OBILO IM SE O GLAVU

OTKRIVENO ZAŠTO SU ČELSIJU ZABRANJENI TRANSFERI: Fantomski klinac iz Hrvatske će skupo koštati Plavce!

Po pravilima FIFA zabranjeno je dovoditi igrače pre nego što napune 16 godina

Objavljeno:

FIFA je bila nemilosrdna prema Čelsiju i Fudbalskom savezu Engleske.

Sada je otkriven i razlog zašto je tim iz Londona došao pod istragu. Plavci neće moći da registruju nove igrače u naredna dva prelazna roka, jer su prekršili propise o registraciji fudbalera mlađih od 18 godina. Čelsi će moći da prodaje igrače, ali neće moći da dovodi pojačanja do leta 2020. godine. FIFA je istragom utvrdila da je Čelsi zaobišao pravila u čak 29 slučajeva, a najviše im je došao glave hrvatski fudbaler Karlo Žiger koji igra na poziciji golmana. Nemački list "Der Špigel" je došao do dokumentacije u kojoj je prevara najočiglednija u slučaju talentovanog čuvara mreže.

Po pravilima FIFA zabranjeno je dovoditi igrače pre nego što napune 16 godina, a Čelsi je rešio da to izbegne tako što je potpisao fudbalera kada mu je bilo 12 godina. Njegovim roditeljima i njemu dato je 116 hiljada evra samo kao bonus za potpis ugovora, uz sve troškove smeštaja koje je snosio londonski klub, što je strogo zabranjeno propisima. Porodica se preselila u London, a Žiger nije bio ni registrovan kao fudbaler. Čelsi ga je upisao u dokumentaciju kada je napunio tačno 16 godina, kako bi mogao da izbegne propise FIFA, ali to nije nezapaženo.

Osim zabrane transfera u naredna dva prelazna roka, Čelsi će morati da plati i novčanu kaznu od 600.000 švajcarskih franaka (oko 528.740 evra). Fudbalski savez Engleske kaženjen je sa 510 hiljada švajcaraca (oko 449.430 evra), jer nije intervenisao povodom pomenutog ponašanja Čelsija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.