20 GODINA SMO ČEKALI NA OVO: Dejo Savićević konačno objasnio šta se dešavalo tokom legendarnog ispada u Zagrebu!
Dejan Savićević, Foto: Printscreen

DOĐI 'vaMO, PURGERU

20 GODINA SMO ČEKALI NA OVO: Dejo Savićević konačno objasnio šta se dešavalo tokom legendarnog ispada u Zagrebu!

- Nosio je šahovnicu i crnu jaknu, a nije imao dva zuba u glavu - rekao je Dejo u svom stilu

Objavljeno: 13:53h

Hrvatska i Jugoslavija su odigrale antologijsku utakmicu u Zagrebu 1999. godine, a dan ranije Dejan Savićević dao je legendarni intervju,a detalje svega toga odlučio je da otkrio 20 godina kasnije.

Dok je tadašnji reprezentativac Jugoslavije ispred hotela u Zagrebu davao izjavu za jednu televiziju, iz daljine se začulo:

- Ti si gov*o - uzviknuo je provokator kojem je Savićević je odmah sočno i žestoko uzvratio.

Rafal psovki poslušajte na snimku:

Hrvatska i Jugoslavije odigrale su dan kasnije 2:2 na "Maksimiru", posle čega su "plavi" kao prvoplasirani u kvalifikacionoj grupi otišli na EURO 2000, dok su "vatreni", u tom trenutku treća reprezentacija sveta, ostali bez EP.

Večeras od 18.00 na Marakani se igra derbi Superlige Zvezda - Radnički Niš. Ako domaćin trijumfuje, gotovo sigurno će uzeti novu titulu. Kvota na keca je 1,38, a na duplu šansu X2 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Radnički.

20 godina kasnije, popularni Dejo govorio je o tim trenucima u intervjuu za Sportklub.

- To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čoveka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji deo. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku - rekao je Savićević i nastavio da objašnjava dalje:

Dejan Savićević tokom prisećanja na Bari sa Mihom
Dejan Savićević tokom prisećanja na Bari sa Mihom foto: Dado Đilas

- I ja onda reč po reč, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih voleo da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola reči, okrenem se i kažem "prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno". Da završim izjavu, da idem u sobu, da što pre završim - ispičao je Savićević i otrkio kako je, uprkos naporima da ne izbije skandal, snimak ugledao svetlost dana.

- To pođe tako, i ja kada sam završio kažem 'Slušaj, oćeš ovo da otkineš?' Kaže mi, 'Naravno, Dejo". Par meseci posle, ja u Beču, zove me režiser 'E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu'. Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, 'Jesi video?', ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja posle dva-tri dana, kada sam video ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao - završio je Dejan Savićević uz osmeh.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.