PA, OVO JE PRESMEŠNO: Cela prva postava Austrije se preziva na 'ić', na klupi još petorica!
Zastava Austrije, Foto: Printscreen/Youtube

STVARNO TRAGIKOMIČNO...

PA, OVO JE PRESMEŠNO: Cela prva postava Austrije se preziva na 'ić', na klupi još petorica!

Tako je to u moderno doba, kada su migracije balkanskog stanovništva postale deo svakodnevnice

Objavljeno:

Futsal je u nekim evropskim državama još u fazi početnog razvitka, a takva je situacija i u Austriji. Ipak, stvari im možda krenu nabolje.

U susretu protiv favorizovane Nemačke izvukli su 2-2, a selektor Patrik Barbić (37) na teren je poslao pet igrača koji korene vuku sa naših prostora.

Utakmicu su započeli Dizdarević, Česović, Škrgić i braća Muharemović, a na klupi su još bili Fejzić, Mršić, Slamarski, Đulić, Milenković...

Taj orkestar uštimao je već pomenuti austrijski Hrvat Barbić koji je celu karijeru proveo u toj zemlji, a poseduje i Uefinu A licencu, iako se opredijelio za mali fudbal.

Ne treba sumnjati da u svlačionici posle utakmice trešte narodnjaci, a sličan slučaj imali smo nedavno u austrijskoj U-21 selekciji velikog fudbala.

Mlada fudbalska reprezentacija Švajcarske
Mlada fudbalska reprezentacija Švajcarske foto: Printscreen/flashscore.com

Ljubičić, Horvat, Grbić, Marešić, Kvasina, Gluhaković su iz Hrvatske i članovi su austrijske U-21 reprezentacije, a Ljubičić i Marešić su ubedljivo najveće zvezde. Dario Marešić, član Šturma, igra na poziciji štopera i poseduje hrvatski pasoš, što znači kako postoji mogućnost da u budućnosti zaigra u hrvatskoj reprezentaciji. Sličnu priču prošao je Ivan Rakitić koji je igra za mlade reprezentacije Švajcarske, a na kraju se odlučio za Vatrene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.