ODLOŽENA ODLUKA O ZVEZDINOJ TITULI IZ 1946: Sada se pita i Spartak, čak bi i Subotičani mogli da dobiju trofej!
Grb Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NASTAVLJA SE SAGA

ODLOŽENA ODLUKA O ZVEZDINOJ TITULI IZ 1946: Sada se pita i Spartak, čak bi i Subotičani mogli da dobiju trofej!

Zasedanju Pravne komisije prisustvovala su petorica fudbalskih radnika

Objavljeno: 16:23h

Pravna komisija FSS i dalje nije uspela da donese odluku o tituli Crvene zvezde iz 1946. godine. Ono što je sada dodatno otežalo situaciju je činjenica da će se u obzir uzeti i titula koju je Spartak iz Subotice tada osvojio u Vojvodini.

Titula iz 1946. priznata je Hajduku u Hrvatskoj, što je i jedan od glavnih Zvezdinih argumenata, jer je baš te godine ona bila prvak u Srbiji, a Spartak u Vojvodini, pošto je tadašnji Fudbalski savez FNRJ organizovao prvenstva na republičkom i pokrajinskom nivou.

Zasedanju Pravne komisije prisustvovala su petorica fudbalskih radnika. Predsedavajući Dejan Šuput, potpredsednik Veljko Radulović, član Božidar Beronja (bivši sekretar Vojvodine, koji je i predložio da se u obzir uzme Spartakova titula), zatim i dodati predstavnici Crvene zvezde (Dragan Milošević) i Partizana (Vladimir Vuletić).

Sledeći sastanak biće održan 10. maja, kada bismo i zvanično mogli da dobijemo odgovor na pitanje - kome će konačno biti priznata ta titula, pošto je sada jasno da i Spartak ima puno pravo da je zahteva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.