IGRAMO PROTIV NAJVEĆEG KLUBA U EVROPI: Lalatovića preplavile emocije pred meč sa Zvezdom za titulu u Superligi!
Nenad Lalatović, Foto: Beta/Saša Đorđević

PRES KONFERENCIJA KOJA SE ČEKALA

IGRAMO PROTIV NAJVEĆEG KLUBA U EVROPI: Lalatovića preplavile emocije pred meč sa Zvezdom za titulu u Superligi!

Trener Radničkog se oglasio pred najtežu nedelju u modernoj istoriji ovog kluba - duel sa crveno-belima, pa dva sa Partizanom

Objavljeno:

Nenada Lalatovića i njegov Radnički iz Niša očekuje više nego paklena nedelja. Prvo duel sa Crvenom zvezdom na Marakani (podsetimo, razlika između ta dva kluba je svega četiri boda, pa bi eventualni trijumf Meraklija učinio Superligu zanimljivijom nego što je iko očekivao), a onda dva vezana meča s Partizanom. Prvo u Kupu, a onda i u Superligi.

- Crvena zvezda je šampion Srbije, učesnik Lige šampiona, a o njihovoj snazi najbolje govori to što su pobedili jedan Liverpul. O našoj snazi nama govori to što smo bez poraza u 30 utakmica, što smo imali 11 pobeda zaredom, što smo doživeli jedan poraz. Zbog toga nas očekuje pravi derbi. I drago mi je što napokon derbi šampionata nije samo Zvezda - Partizan, nego i Zvezda – Radnički. Moji igrači su za sve prikazano tokom sezone zaslužili ovaj derbi - istakao je Lalatović.

Lalatović
Lalatović foto: Printscreen/Arenasport 1

Starteg Nišlija pokušao je da pritisak stavi na igrače Crvene zvezde.

- Moja velika želja kao njihovog trenera je da oni pokažu Srbiji koliko vrede i koliko mogu. Ovo je najbolja generacija fudbalera koju sam trenirao i šta god se desi, moje mišljenje o njima se neće promeniti. Znam kakvi su profesionalci, znam koliko im znači ova utakmica. Oni su za mene najbolji. Crvenoj zvezdi se nikad ne preti, Zvezda je za mene lično najveći klub u Evropi i ne možete da pretite njima na njihovoj Marakani pred njihovim navijačima, takođe jednim od najboljih u Evropi i svetu - poručio je Lalatović.

Ali, isto tako se nada i da bi mogao da iznenadi crveno-bele.

- Mi smo pokazali da možemo da igramo protiv njih. I u prvoj utakmici na Marakani, i u drugoj ovde kada smo vodili 2:1, imali stativu i bili blizu pobede. Videli smo da možemo da igramo protiv moćne i velike Zvezde, koliko god da su jači. Koliko je to veliki klub i koliko su finansijski jaki, govori to što su doveli Marina koji je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi. Imaju vrline, ali nadam se da Zvezda ima i mane. Mi nismo opterećeni prvim mestom, a oni jesu. Crvena zvezda sa ovim budžetom i kvalitetom, mora da bude prva. Mi taj pritisak nemamo, rasterećeni smo i idemo da pokažemo koliko možemo. Da im se suporostavimo na najbolji mogući način.

FK Radnički Niš
FK Radnički Niš foto: Starsport©

Nastavio je da niže komplimente na račun kluba iz Ljutice Bogdana, ali i da povećava samopouzdanje Nišlijima.

- Zvezda je favorit jer je domaćin. Ono što je PSŽ bio za Zvezdu, to je Crvena zvezda za sve ostale klubove u ligi. Govorim finansijski. Imaju neke igrače koje sam i ja želeo dok sam bio u Crvenoj zvbezdi, ali nisam uspeo da ih dovedem. Sadašnjem treneru Zvezdi su ti igrači danas na raspolaganju. Daćemo sve od sebe da pokažemo da smo s pravom drugi na tabeli. Ali pare ne igraju. Hoću da moji momci uživaju jer od mene nemaju nikakav pritisak. Ovo je nedelja pakla, nedjelja istine za nas. Želim da moji igrači uživaju. I sutra, i u sredu, i u nedelju. Ovde su jer mogu da se nose sa tim pritiskom. Pa ko bude bolji neka pobedi - završio je Lalatović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.