FSS ODUZIMA BODOVE PARTIZANU! Da li će crno-beli narednu sezonu početi sa -12?
Slaviša Kokeza u loži Partizana, Foto: Dado Đilas

čeka se rasplet

FSS ODUZIMA BODOVE PARTIZANU! Da li će crno-beli narednu sezonu početi sa -12?

I kad neki klub bude sankcionisan s velikim novčanim kaznama od tri do pet ili deset miliona dinara, zapitaće se da li će da im padne na pamet da se bave nekim radnjama koje nisu u skladu sa pravailima - rekao je Slaviša Kokeza

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je u opširnom intervjuu za Sportski žurnal govorio o mnogoim temama, a dotakao se i teme o nameštanju u srpskom fudbalu.

Pred Disciplinskim organima se nalaze tri utakmice: Proleter - Radnički, Partizan - Dinamo i Zlatibor - Sinđelić. Kokeza smatra da Etička komisija nije najbolje obavljala svoj posao, a na pitanje da li u domaćem fudbalu postoji popularno "tri za tri" predsednik Saveza je odgovorio:

- Mislim da se to više priča nego što se dešava u praksi, što ne znači da nema toga. Zbog nekih od klubova sa kojima postoji sumnja, tražimo mišljenje trenerske organizacije na čelu sa gospodinom Miljanićem i gde izveštaji budu sadržali elemente, klubovi će biti sankcionisani. Do kraja aprila očekujem konkretne kazne. Moram da kažem da nisam zadovoljan radom Etičke komisije za odlučivanje. U narednih mesec dana se menja pravilnik Etičke komisije i biće formirana nova koja će po brzom postpuku. gde postoji očigledna situacija, da sankcionše te klubove. Pred Disciplinskim organima trenutno su tri utakmice: Proleter - Radnički, Partizan - Dinamo i Zlatibor - Sinđelić - rekao je Kokeza i dodao:

Slaviša Kokeza
Slaviša Kokezafoto: Starsport©

- Ne mogu da prejudiciram nešto što je organima Disciplinske komisije, postoji mogućnost za oduzimanje bodova sada, ili za sledeću sezonu da neki klub startuje sa "minus šest", "minus 12" kao što se dešava u Italiji, drugim zemljama... I kad neki klub bude sankcionisan s velikim novčanim kaznama od tri do pet ili deset miliona dinara, zapitaće se da li će da im padne na pamet da se bave nekim radnjama koje nisu u skladu sa pravailima - rekao je Slaviša Kokeza.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.