ON JE SRBIN, TAJ NEĆE PROMAŠITI: Jugović je uzeo loptu, svi su se okrenuli na drugu stranu, osim jednog čoveka!
Vladimir Jugović, Foto: Printscreen/Youtube

MALO ISTORIJE...

ON JE SRBIN, TAJ NEĆE PROMAŠITI: Jugović je uzeo loptu, svi su se okrenuli na drugu stranu, osim jednog čoveka!

Momci iz Amsterdama predvođeni fudbalskim zvezdama te generacije, bili su favorit i branioci titule iz sezone 94/95

Objavljeno:

Vreme je za ponavljanje istorije. Ajaks i Juventus se sastaju na Johan Krojf Areni u okviru prvog meča četvrtfinala Lige šampiona, a kada je Stara dama poslednji put osetila ukus pobede u evropskom finalu, junak je bio Srbin.

Momci iz Amsterdama predvođeni fudbalskim zvezdama te generacije, bili su favorit i branioci titule iz sezone 94/95, ali je maestralni bunker Marčela Lipija bio previše za ipak desetkovani Ajaks, koji je nastupao bez Marka Overmarsa i Patrika Klajverta.

Pristupilo se izvođenju penala, a ostalo je istorija...

Edgar Davids je odmah promašio prvi udarac, a u četvrtoj seriji neprecizan je bio i Soni Siloј. Italijani su bili nepogrešivi, a poslednji udarac koji je Juventusu doneo titulu izveo je Vladimir Jugović.

- Bio sam siguran da ću ga dati. Smeškao sam se jer je sudbina izabrala baš mene da budem taj koji će Juventusu doneti trofej koji je čekao godinama. Jedna osoba bliska Đaniju Anjeliju mi je ispričala da je on, kad sam uzeo loptu i stavio je na belu tačku, i kad su svi okretali leđa jer nisu mogli gledati, mirno rekao: 'Bez brige, on je Srbin. Taj neće promašiti' - ispričao je Jugović u intervjuu koji je dao ovih dana za italijanski Korijere dela Sera.

Eto, čak je i veliki Anjeli verovao u Jugovića. Videćemo samo da li će i ovoga puta možda Srbin rešiti duel Ajaksa i Juvea, samo što, kao što svi znamo, Dušan Tadić nastupa za Kopljanike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.