LIVERPUL NA KORAK OD POLUFINALA: Klopov tim za poluvreme ukrotio Zmajeve! Son je heroj Totenhema - Aguero tragičar!
Trofej lige šampiona, Foto: AP

1/4 finala lš

LIVERPUL NA KORAK OD POLUFINALA: Klopov tim za poluvreme ukrotio Zmajeve! Son je heroj Totenhema - Aguero tragičar!

Sva dešavanja sa mečeva četvrtfinala Lige šampiona mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

Objavljeno: 23:01h

Fudbaleri Liverpula savladali su Porto na Enfildu u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona rezultatom 2:0 (2:0) i napravili veliki korak ka plasmanu među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta. U drugoj utakmici Totenhem je na novom stadionu pobedio Mančester Siti golom Son Hung Mina u drugom poluvremenu.

Furiozno je ekipa Jirgena Klopa ušla u meč, već u petom minutu Redsi su došli do prednosti - Keita je uz malu pomoć Portovog igrača savladao Kasiljasa, postigavši prvenac za Liverpul na evropskoj sceni.

Nastavio je Liverpul da dominra i u 26. minutu stigao je do novog gola. Prelepu akciju Redsa započeo je Henderson, Arnold je majstorski utrčao i idealno asistirao za Firmina, kome je ostao lakši deo posla.

Mogao je Liverpul i ubedljivije da trijumfuje, ali kao da su domaćini spustili gas u drugih 45 minuta i mirno utakmicu priveli kraju.

Meč u Londonu nije opravdao epiet derbija pošto smo videli samo jedan gol. Ipak, uzbuđenja nije manjkalo, a sve bi možda otišlo u drugom smeru da je Aguero u 12. minutu iskoristio penal. Sjajno je reagovao Ljoris i pročitao je udarac Argentnca, kome je ovo četvrti promašeni penal u LŠ.

Drugo poluvreme obeležila je povreda Harija Kejna, koji je posle duela sa Delfom morao da napusti teren. Uprkos tome što je najbolji igrač Sparsa morao van igre, Totenhem je došao do pobede. Sjajno se Son snašao u šesnaestercu i u 79. minuta razgalio je navijače Pevaca. Korejanac je pokazao svoje majstorstvo i "probušio" je Edersona iz neposredne blizine.

Sva dešavanja sa mečeva četvrtfinala Lige šampiona mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ: Pobede Liverpula i Totenhema.

90' - Pokušao je Siti do gola, međutim, Građani nisu napravili nijednu opasnu priliku i Sparsi su zasluženo nadomak trijumfa.

79' - GOOOOOOOL! Vodi Totenhem 1:0 - Son se odlično snašao u kaznenom prostoru Građana i levom nogom zakucao je loptu u mrežu Edersona!

69' - Marega je zapretio posle kontre Porta, da bi već u sledećem napadu Mane odlično šutirao - rezultat ostaje isti.

59' - Najgore moguće vesti za navijače Totenhema - Hari Kejn je posle duela sa Delfom morao da napusti teren zbog povrede.

48' - Odličan udarac Sona završava tik pored stative.

46' - Počelo je drugo poluvreme.

POLUVREME:

Liverpul - Porto 2:0

Totenhem - Mančester Siti 0:0

Liverpul je odigrao odlično poluvreme i zasluženo vodi protiv portugalskog velikana, dok su u Londonu mreže mirovale. Aguero je promašio penal u 12. minutu, a Pevci su posle toga bili opasniji.

43' - Rouzov pokušaj iz slobodnog udarca završava u naručju Edesona.

38' - I dalje miruju mreže u Londonu, alii strasti su uzavrele. Totenhem je zapretio, međutim, Siti uspeva da se odbrani.

34' - Fudbalski ples izabranika Jirgena Klopa: nova prelepa akcija - Henderson je sjajno video Firmina na drugoj stativi, ali Brazilac nije uspeo da pogodi mrežu.

26' - GOOOOOL! Liverpul - Porto 2:0! Sjajna akcija Redsa, Arnold je odlično utrčao u kazneni prostor i na drugoj stativi uposlio Firmina, koji na prazan gol pogađa metu.

24' - Ogromna prilika za Sparse u Londonu - posle dobre kombinacije Kejn nije uspeo da pogodi metu. Dobra reakcija Edersona.

22' - Nova velika šansa za Liverpul - Salah je bio u stopostotnoj šansi, ali je loše šutirao.

18' - Sjajan volej Salaha, ali Kasiljas zaustavlja udarac Egipćanina. U Londonu je Totenhem imao nekoliko solidnih napada, međutim, rezultat ostaje 0:0. Nabi Keita je postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona za ekipu Liverpula.

12' - Nema gola: Ljoris brani penal Agueru!! Ovo je četvrti penal u Ligi šampiona koji Argentinac nije iskoristio (devet je pretvorio u gol).

10' - Posle pregledavanja snimka i pomoći VAR-a, sudija Kujpers svira penal za Siti. Rouz je igrao nesmotreno rukom u kaznenom prostoru i dobija žuti karton.

5' - GOOOOL! Vodi Liverpul - lepa akcija Redsa, Firmino je dodao do Keite, koji uz pomoć jednog Portovog igrača matira Kasiljasa! Ovo je druga utakmica zaredom da vezista postiže gol, ali i prvenac u dresu Liverpula kada je reč o Ligi šampiona.

3' - Šansa za Porto - snažan udarac Marege završio je pored gola.

2' - David Silva je odmah zapetio iz neposredne blizine, ali Ljoris ostaje nesavladan.

21:00 - Utakmice su počele!

20:00 - Poznati su sastavi:

Totenhem - Mančester Siti

TOTENHEM (4-3-3): Loris - Tripijer, Aldervireld, Fertongen, Rouz - Eriksen, Vinks, Sisoko - Dele Ali, Son, Kejn.

MAN. SITI (4-3-3): Ederson - Voker, Otamendi, Laport, Delf - Gundogan, Fernandinjo, David Silva - Marez, Aguero, Sterling.

Liverpul - Porto

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Aleksander-Arlond, Lovren, Van Dajk, Milner - Henderson, Fabinjo, Keita - Sane, Firmino, Mane.

PORTO (4-4-2): Kasiljas - M. Pereira, Felipe, Militao, Teljes - Otavinjo, D. Pereira, Tores, Korona - Marega, Tikinjo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.