JA SAM SRBIN, A I MOJ SIN ISTO! Javio se otac igrača Dinama koji kaže da su ga zvali u srpsku reprezentaciju!
Otac Bojana Kneževića kaže da se on izjašnjava kao Srbin, a isto očekuje i od sina, Foto: AP

Neće da se meša

JA SAM SRBIN, A I MOJ SIN ISTO! Javio se otac igrača Dinama koji kaže da su ga zvali u srpsku reprezentaciju!

On kaže da ne želi da otkriva šta bi voleo da izabere njegov sin

Objavljeno:

Digao je region na noge fudbaler Dinama iz Zagreba na pozajmici u Lokomotivi Bojan Knežević koji je izjavio da je dobio poziv da igra za reprezentaciju Srbije.

Momak koji je bio član mlađih kategorija hrvatskog nacionalnog tima je istakao da je dobio poziv od čoveka iz Fudbalskog saveza Srbije koji se raspitivao oko njegove želje da obuče dres "Orlova", a da su došli do njega zato što ima srpski pasoš preko oca.

U međuvremenu su iz FSS-a demantovali da je iko kontaktirao mladog igrača, dok je on nastavio da tvrdi suprotno, a iz Nogometnog saveza Hrvatske su poručili da ako igrač želi da igra za Srbiju oni ne mogu da ga spreče.

Bojan Knežević je član Dinama na pozajmici u Lokomotivi
Bojan Knežević je član Dinama na pozajmici u Lokomotivifoto: AP

Sada se javio i Kneževićev otac, Žarko Knežević, koji poručuje da se on izjašnjava kao Srbin, a veruje da je isto i sa njegovim sinom.

- Ja sam Srbin sa hrvatskim pasošem. Verujem da se isto izjašnjava i moj sin Bojan. Koju reprezentaciju će odabrati je njegova stvar, ne želim da se mešam. Znači, sve je na njemu. A to šta bih ja voleo, zadržaću za sebe - poručio je Žarko Knežević za "Alo".

Bojan Knežević je navodno dobio poziv od FSS-a
Bojan Knežević je navodno dobio poziv od FSS-afoto: Youtube / Printscreen

On kaže da je došlo vreme da se prestane gledati ko je Hrvat, a ko Srbin.

- Zamislite da ne igra za Hrvatsku, a dobije poziv iz Srbije. Zašto ne bi igrao? Tako isto i Albanac koji igra u Hrvatskoj, da dobije poziv iz Albanije, naravno da bi igrao za Albaniju. Bila bi tragedija da ne igra, a dobio je poziv. Doći će kraj prepucavanjima ko je Srbin, ko je Hrvat.

Ranije je igrač Lokomotive poručio da je Hrvatska njegov prvi izbor i izvinio se ako je nekoga uvredio objavom vesti da razmišlja o igranju za Srbiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.