LUDILO U NOVOM SADU: Vojvodina posle prekida zbog Grobara prelomila Partizan i ušla u plej-of!
Detalj sa prethodnog meča, Foto: Starsport©

SUPERLIGA, 30. KOLO

LUDILO U NOVOM SADU: Vojvodina posle prekida zbog Grobara prelomila Partizan i ušla u plej-of!

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 19:34h

U derbiju 30. kola Superlige, Vojvodina je sa 3:2 pobedila Partizan u ludom meču ispunjenom raznim stvarima koje veze sa fudbalom nemaju.

Crno-beli su, uprkos porazu, ostali na trećem mestu, dok su Lale ovim trijumfom obezbedile učešće u plej-ofu. "Lale" su skupile 39 bodova i zauzele sedmo mesto. Da nisu pobedile Partizan, takmičenje u Superligi bi nastavile u plej-autu.

Derbi na "Karađorđu" ipak su obeležili navijači Partizana, zbog kojih je meč bio prekinut na 13 minuta u drugom poluvremenu.

Partizan i Čukarički, koji je remizirao sa Lučancima na Banovom brdu bez golova, imaju po 54 bodova, ali su crno-beli ipak treći zbog boljeg međusobnog skora.

Vodeći pogodak za Vošu postigao je Bojan Matić u 3. minutu, a poravnao je Zoran Tošić u nadoknadi prvog poluvremena.

Sudija je u 63. minutu prekinuo meč da bi se navijači stišali, potom je i kapiten Partizana Vladimir Stojković otišao da ih zamoli da prestanu, ali se pesma tada čula još jače. Tada je glavni arbitar odlučio da pošalje sve aktere meča u svlačionicu i meč je prekinut.

Potom je Stojković otišao do jedne tribine, a Zoran Tošić do druge frakcije Grobara, kako bi se navijači smirili, a meč je nastavljen tek posle 13 minuta pauze i čekanja u svlačionici.

Veći pritisak bio je na Vojvodini da pokuša da dođe do trijumfa koji bi joj doneo ulazak u plej-of, i u tome su ‘lale’ uspele u devetom minutu nadoknade!

Ponovo je junak Novosađana bio Bojan Matić, koji je tada po drugi put savladao Stojkovića. I to nije bilo sve u 17. minutu nadoknade sevnula je kontra Voše, a egzekuciju za 3:1 je izveo mladi NikolaGajić. Zahvaljujući tom golu, Vojvodina će ove sezone igrati u plej-ofu.

Međutim, Partizan je odgovorio već u sledećem napadu kada je gol postigao Đorđe Ivanović, ali je to bilo sve na ovom meču.

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na lajv-blogu na Espreso.co.rs...

90'+14 GOOOOOOOOOOL! Đorđe Ivanović strelac, verovatno samo počasnog gola.

90'+13 GOOOOOOOOOL! Gajić je strelac! Vojvodina stiže do veoma važne pobede i dokopala se plej-ofa!

90'+9 GOOOOOOOOOOOOOOL! Bojan Matić postiže pogodak koji njegov tim vodi u plej-of, a Spartak odaljava odatle. Partizan je svejedno treći, jer je Čukarički remizirao.

90'+7 Voša je imala šansu, Matić je glavom šutirao na gol sa nekih šest metara iz nezgodnog položaja, ali je lopta otišla pored mete.

90' 16 minuta nadoknade :)

84' Grobari sada pevaju pesme podrške svojim igračima...

74' Posle 13 minuta, meč je nastavljen. Dakle, trajaće verovatno do 110. minuta. Mora se reći, fantastičan potez sudije Đorđića, koji je odlično odreagovao i zaista smirio strasti na tribinama.

65' MEČ JE TRENUTNO POTPUNO PREKINUT! Pitanje je da li će biti nastavljen... Sada se oglasila i druga frakcija, koja je počela da peva to isto, čim je Stojković smirio jednu... Pa, ovo nije realno, kao u Montipajton filmu!

62' Pogrdni uzvici ne prestaju, pa Stojković mora da ode i proba da smiri Grobare. Međutim, oni sada pevaju još glasnije kako im on prilazi...

Stojković smiruje Grobare
Stojković smiruje Grobare foto: Arenasport

60' Sudija Miloš Đorđić je prekinuo utakmicu zbog pogrdnog skandiranja Grobara "Pola Mađar, pola Ustaša".

46' Počeo je drugi deo igre.

POLUVREME! Slabo sadržajan prvi deo igre, u kom je Voša rano postigla gol i vrlo dobro znala kako da sačuva svoju mrežu, sve do poslednjeg trenutka, kada je Zlomislić faulirao Pantića na ivici kaznenog prostora, pa je Zoran Tošić poništio pogodak Bojana Matića i majstoriju Vuka Mitoševića iz trećeg minuta.

46+2 KAKVA GOLČINA ZORANA TOŠIĆA! Danilo Pantić je bio u prodoru kroz sredinu, faulirao ga je Zlomislić opasnim startom na 20 metara Slobodnjak je izveo Tošić na maestralan način.

42' Imao je priliku Strahinja Pavlović posle dobro izvedenog kornera, ali je promašio loptu u izglednoj situaciji. U nastavku napada je probao i Zakarić glavom, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je otišla u novi korner. Posle njega ništa opasno...

38' Nezgodan sudar Zakarića i Lazarevića, posle čega je fudbaler Vojvodine ostao sa malo krvi na arkadi, ali je sve brzo sanirano udruženim snagama medicinskih radnika oba kluba.

31' Šut Damira Zlomislića sa distance, siguran Stojković, koji je u poslednjih nekoliko mečeva imao probleme sa udarcima izvan kaznenog prostora.

29' Žuti karton za Marka Valijentea zbog faula, kada je prilikom skoka udario laktom napadača Vojvodine.

28' Pokušaj Rikarda Gomeša, ali pravo u Rockova.

19' Do sada nije bilo više šansi, iako Partizan pokušava da uspostavi inicijativu. Međutim, nije im tako lako da probiju vezni red Lala, koji na maestralan način predvodi Vuk Mitošević.

6' Prilika na drugoj strani za Tošića, bio je veoma blizu toga da postigne pogodak na drugoj uzastopnoj utakmici. Odlično izveden slobodnjak.

3' GOOOOOOOOOOOOL! Bojan Matić donosi prednost Lalama. Sjajna reakcija Vuka Mitoševića na sredini terena, a onda još lepše dodavanje kroz odbranu Partizana. Odlična reakcija napadača koji je tokom ove zime umalo pojačao Voždovac, ali se u poslednjem momentu odlućio za Vošu. I to mu se možda umnogome isplati, jer ovaj gol upravo Voždovac odaljava od plej-ofa.

Slavlje gola fudbalera Vojvodine (strelac Matić skroz levo, asistent Mitošević skroz desno)
Slavlje gola fudbalera Vojvodine (strelac Matić skroz levo, asistent Mitošević skroz desno) foto: Starsport©

1' Utakmica je počela sa malim zakašnjenjem. Inače, za plej-of se bore Spartak, Radnik, Voždovac, Proleter, Voždovac, pa čak i Napredak.

16.15 - Evo i sastava oba tima. Kao što se već znalo, u ekipi Partizana nema suspendovanog Nemanje Nikolića.

Vojvodina: Rockov - Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak - Đurić, Zlomislić - Milojević, Gojkov, Mitošević - Matić. Rezerve: Simić, Lazarević, Mesarović, Zukić, Srećković, Nešković, Gajić. Trener: Radovan Krivokapić.

Partizan: Stojković - Vulićević, Valijente, Pavlović, Urošević - Tošić, Zdjelar, Pantić, Šćekić, Zakarić - Rikardo. Rezerve: Kljajić, Šehović, Ostojić, Smiljanić, Ilić, Ivanović, Georgijević. Trener: Savo Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.