RADOMIR ANTIĆ ŽESTOKO OPLEO PO HRVATU: Ne asistira, ne daje golove, po čemu on zaslužuje takav status?
Luka Modrić i Ivan Rakitić u duelu, Foto: EPA/Kiko Huesca

BIVŠI SELEKTOR SRBIJE OTVORENO...

RADOMIR ANTIĆ ŽESTOKO OPLEO PO HRVATU: Ne asistira, ne daje golove, po čemu on zaslužuje takav status?

Njegova reč i dalje nešto znači, a dobro je poznato i da u Madridu ima svoj spomenik za čuda koja je radio sa Atletikom

Objavljeno:

Jedan od najvećih srpskih trenera svih vremena Radomir Antić, dao je interesantan intervju za španske medije, a između ostalog, komentarisao je i izbor Luke Modrića za najboljeg fudbalera na svetu.

- Apsurdno je da ni jedan od tri velikana španskog fudbala nije razmišljao o potpisivanju najboljeg organizatora igre na svetu, Kevina de Brujnea. Od kada je to Modrić najbolji? Po čemu je on najbolji igrač sveta? On ne asistira, ne daje golove. Potrebni su vam igrači poput De Brujnea, koji čine da drugi igraju bolje - smatra bivši strateg Reala, Atletika, Barselone, ali i selektor Srbije u ciklusu Mundijala u Južnoj Africi 2010.

Radomir Antić
Radomir Antić foto: Filip Plavčić

Antić je potom dao savet Zinedinu Zidanu i Real Madridu.

- Klub mora da proda neke igrače i dobro razmotri tržište kako bi izgradio projekat. Moraju da zaštite svog trenera koji nije kriv za ono šta se događa jer je sve krenulo naopako pre nego što je on stigao. Moraju da naprave velike transfere jer više nemaju titula na bacanje. Sve što sada treba je da razmišljaju o prelaznom roku, ne o fudbalu.

Real - Barsa
Real - Barsa foto: EPA

70-godišnji stručnjak vodio je Real Madrid u sezoni 1991/1992, a Barselonu manje od pola godine 2003. kao spasonosno rešenje nakon otkaza Luju van Galu kada je malo falilo da se legendarni klub grčevito bori za opstanak. Imao je savet i za momke sa Nou Kampa.

- Oni nisu kvalitetniji nego prošle godine, ali ove sezone uspevaju da pobeđuju zahvaljujući Lionelu Mesiju. Nisam za neka poređenja, ali stvari koje on radi zauvek će ostati upamćene. Golove koje je dao Betisu i Espanjolu su genijalni. Mislim da Mesi ima veliku napetost u nogama i mogao bi da odmori pred bitan meč s Junajtedom. Međutim, to se neće dogoditi posle onoga što se događalo protiv Viljareala - smatra Antić pa se dotiče Filipa Kutinja, skupog Barsinog promašaja:

- Prvo bih seo i razgovarao direktno. Pitao bih ga što je potrebno da se uradi da mu bude lakše, kako bi na treningu poboljšao svoje atribute kojih ima puno. Jako je važno da postoji povratna informacija između trenera i igrača, dijalog da bi se razumelo kroz šta igrač prolazi - smatra Antić koji od 2015. godine uživa u penziji.

Hebei Kina Fortjun je poslednji klub koji je vodio kao trener, a u karijeri je još bio na čelu Saragose od 2008. do 2010, Ovieda, Selte i kineskog Šandong Lunenga.

Njegova reč i dalje nešto znači, a dobro je poznato i da u Madridu ima svoj spomenik za čuda koja je radio sa Atletikom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.