NAJSKUPLJI TIM SUPERLIGE: Ko vredi 3 miliona, a nije ni na klupi i zašto najskuplji iz Partizana nije njihov član?
Večiti derbi, Foto: Starsport

retrospektiva

NAJSKUPLJI TIM SUPERLIGE: Ko vredi 3 miliona, a nije ni na klupi i zašto najskuplji iz Partizana nije njihov član?

El Fardu Ben je fudbaler kome je upravo Milojević oživeo karijeru kada ga je prošle zime doveo iz Olimpijakosa na Marakanu, a poznato je da je sa njim radio u Panioniosu pre nego što su im putevi razišli...

Objavljeno:

Specijalizovani fudbalski sajt Transfermarkt "apdejtovao" je tržišnu vrednost igrača koji nastupaju u Superligi Srbije.

Najskuplje fudbalere logično daje srpski šampion Crvena zvezda, a prvi među njima je napadač Ričmond Boaći koji vredi čak 4 miliona evra, a treba napomenuti da nije u formi u kojoj je bio pre odlaska u Kinu u zimu 2018. godine.

Iznenađujuće veliku cenu ima i brazilski ofanzivni vezista Džonatan Kafu čija vrednost je 3.000.000 evra, a preplaćeni fudbaler nije pružio ni delić onoga što je pokazivao u dresu bugarskog Ludogoreca kada je bukvalno sam srušio upravo Zvezdu na Marakani i trasirao put u Ligu šampiona 2016. godine.

Džonatan Kafu
Džonatan Kafu foto: Starsport©

Osvedočeni kvalitet Marka Marina je potvrđen njegovim igrama tokom cele sezone u dresu srpskog giganta, a tridesetogodišnji Nemac poreklom iz Srbije je po ovom sajtu procenjen na 3.500.000 evra.

Cena je porasla i golmanu Milanu Borjanu koji od dolaska na Marakanu pre 2 godine pruže sjajne partije i jedan je od glavnih "krivaca" za uspehe tima Vladana Milojevića tako da ukoliko se neko odluči za njegove usluge bi morao da ponudi minimum 3 miliona evropskih novčanica.

El Fardu Ben je fudbaler kome je upravo Milojević oživeo karijeru kada ga je prošle zime doveo iz Olimpijakosa na Marakanu, a poznato je da je sa njim radio u Panioniosu pre nego što su im putevi razišli.

Reprezentativni bek Crne Gore, Filip Stojković kao i srpska alternativa Aleksandru Kolarovu, Milan Rodić zajedno vrede skoro 6.000.000, a treba napomenuti da su oba fudbalera potpisala nove ugovore sa srpskim šampionom. Postoji mogućnost da u narednom prelaznom roku jedan od bočnih igrača napusti klub, pa bi tim sa Marakane dobro zaradio njihovom prodajom.

Filip Stojković
Filip Stojković foto: News1/Dado Đilas

Otkrovenje sezone, pa možda i decenije - Milan Pavkov je svojim partijama u poslednje vreme skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova. Pominjali su se Milan, Seltik i nekolicina španskih i nemačkih timova koji su zainteresovani za njegove usluge, a cena je vrtoglavo skočila na skoro 3 miliona evra. Podsećamo, da su mnogi u neverici odmahivali glavom kada je pre dve i po godine on promovisan u napadača Crvene zvezde.

Kao i Pavkov, Dušan Jovančić je potpuno nenadano i tiho došao do uloge jednog od najvažnijih fudbalera pod palicom Vladana Milojevića. Majstorske partije u Trnavi, protiv Napolija u Beogradu pa i na meču sa čuvenim Liverpulom dovele su do toga da neumorni vezista dođe do svoje vrednosti od 2.000.000 evra, a ne treba zaboraviti da je prošlog leta na Marakanu stigao bez obeštećenja.

Dušan Jovančić
Dušan Jovančić foto: Starsport©

Goran Čaušić i Dejan Joveljić su takođe procenjeni na 2.000.000 evra, a cena mladog napadača rapidno raste i za očekivati je da njegovo vreme dođe od početka naredne sezone. Što se tiče povratnika Čaušića, on nije prikazao partije kakve su se očekivale ove godine, pa je dobra stvar za njega i klub da se njegova cena nije menjala od dolaska u klub poslednjeg dana prelaznog roka.

foto: Printscreen/transfermarkt.com
Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana foto: Starsport©

Partizan koji ove sezone bije jednu od najtežih bitaka u istoriji kluba, ne može da se pohvali velikom tržišnom vrednosti jer čitav klub vredi svega 23.800.000 evra.

Apsurd je to da Danilo Pantić koji važi za najskupljeg fudbalera od 2.75 miliona nije u vlasništvu Partizana pošto je već godinama igrač Čelsija, a poslednjih godinu i po dana je na pozajmici u Humskoj.

Novi reprezentativac Srbije i jedan od najkonstantnijih igrača ove tmurne sezone je Nemanja Miletić i on vredi 2.500.000 evra što je znatni napredak i odnosu na početak jesenjeg dela prvenstva.

Nemanja Miletić
Nemanja Miletić foto: EPA / Martin Divisek

Svetozar Marković je na meti velikih evropskih klubova i pored loše situacije u matičnom Partizanu. Njegova cena od 2,5 miliona evra daje nadu timu iz Humske da može dobro da zaradi ukoliko bi došla neka zadovoljavajuća ponuda kako za klub tako i za talentovanog fudbalera.

Nekadašnji reprezentativac i fudbaler Mančester Junajteda, Zoran Tošić je prošao svoj zenit karijere i vratio u Partizan da pomogne svom klubu iz kojeg je 2009. godine otišao put Old Traforda. Pored čestih povreda i već pomenute loše struje u klubu, njegova vrednost je procenjena na 1.75 miliona.

Zoran Tošić
Zoran Tošić foto: Profimedia

Ista cifra važi i za Rikarda Gomeša koji ruku na srce pokazuje kvalitet i trenutno je među vodećim strelcima Superlige sa 15 golova. Njegov gol u Večitom derbiju i pogodak protiv Bešiktaša bili su jasan znak mnogim klubovima da obrati pažnju na njega i dodaju ga u svoj notes.

foto: Printscreen/transfermarkt.com

Superliga Srbije je pokazala neki napredak, ali pomalo sumorno deluje to da nijedan fudbaler van Večitih rivala ne premašuje iznos od 1.000.000 evra.

Bogosavac, Docić, Mudrinski, Zlatanović I novi fudbaler Votforda, Filip Stuparevićmogu da se pohvale tom brojkom, dok su ostali fudbaleri domaćeg šampionata ispod te cifre, pa je taj podatak u odnosu na ostale lige u regionu poražavajući.

NAJSKUPLJI TIM SUPERLIGE

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.